ro

en

de


*** CSU Sibiu - SCMU Craiova 77 - 68 ***


WRAcademy

Mini-interviuri jucatori Divizia A (partea 1)

   CSU Fans Magazin numarul 100 vă propune un mini-interviu cu jucători de la cele mai importante echipe din baschetul românesc. Fiecare dintre ei a avut de răspuns la aceleași trei întrebări, iar concluziile le puteți trage la final.

  1. Ce obiectiv are de îndeplinit echipa pentru care evoluezi, în acest sezon?
  2. În ce termeni ai vorbi despre evoluția echipei pentru care joci, până în momentul de față? Dar despre evoluția ta, ca jucător?  
  3. Cum ți se pare inițiativa Asociației Al 6-lea Jucător, de a promova baschetul prin intermediul unei reviste? Ar trebui baschetul promovat mult mai intens, la nivel național?

Porter Troupe, Energia Rovinari

1. Obiectivul pe care ni l-am propus pentru acest sezon este câştigarea cât mai multor meciuri posibile. Suntem încrezători în noi ca şi echipă şi ne considerăm capabili de a intra în playoff. Mai mult decât atât, eu sunt sigur că, odată ajunşi acolo, vom produce câteva surprize. Trebuie doar să rămânem concentraţi, relaxaţi şi să facem tot ceea ce este posibil pentru a obţine cât mai multe victorii în echipă. Eu sunt un team-player şi tot ceea ce fac, fac pentru a-mi ajuta echipa. Aceasta este mentalitatea mea ca jucător şi modul în care abordez fiecare meci.

2. După părerea mea, echipa a jucat destul de bine până în momentul de faţă. Evident, se poate şi mai bine, însă, momentan, eu sunt mulţumit şi cred că ocupăm în clasament o poziţie favorabilă accederii în playoff. În ceea ce priveşte jocul meu, întotdeauna am fost de părere că pot face mai mult şi că mai am câte ceva de demonstrat în campionatul românesc. Asta şi din cauză că în sezonul trecut am fost un jucător inconstant. Sezonul acesta sunt însă foarte hotărât să muncesc mai mult atât ofensiv, cât şi defensiv. Statistic vorbind, acesta este cel mai bun sezon al meu de până acum.

3. Cred că promovarea baschetului în România, indiferent de mijlocul folosit, este un lucru pozitiv. Cu fiecare sezon care trece, liga devine din ce în ce mai puternică şi din acest motiv cred că baschetul ar trebui sa devină unul dintre cele mei populare sporturi în această ţară. Promovarea acestui sport prin intermediul unei reviste, împreună cu demersul canalului Digi Sport, care încearcă să transmită cât mai multe meciuri din campionat, sunt doar două dintre modalităţile de promovare a baschetului, care arată clar că acest sport este în continuă dezvoltare. Cred că foarte mulţi sunt de acord cu mine când spun că baschetul este un sport extraordinar şi că ar trebui să devină unul din sporturile de top din această ţară.

Octavian Popa Calotă, BCM U Piteşti

1. Obiectivul propus de BCM U Piteşti în acest sezon a fost intrarea în playoff, însă acesta a devenit tot mai greu de realizat, din cauza paşilor greşiţi pe care i-am făcut în prima jumătate a campionatului. Din fericire pentru noi, am reuşit să câştigăm Cupa României şi acest lucru reflectă oarecum valoarea lotului în momentul de faţă. Tot ce sper acum este să nu fie prea târziu să mai putem salva situaţia din campionat.

2. Ca şi celelalte echipe din campionat, am avut o evoluţie oscilantă. Nu cred că există sezonul acesta o echipă care să fi avut o evoluţie constantă. În ceea ce priveşte prestaţia mea ca jucător, cred că aceasta a fost mai constantă în prima parte a campionatului. În cea de a doua parte însă, situaţia s-a schimbat prin venirea unor colegi noi care ajută foarte mult pe faza ofensivă unde acum nu mai este nevoie ca eu să mă implic foarte mult. Este greu să-ţi urmăreşti totuşi evoluţia la această echipă în funcţie de statistici, pentru că evoluţia depinde foarte mult de rolul pe care îl primeşti la fiecare meci. Uneori, antrenorul îmi spune că trebuie să mă apăr om la om tot meciul și asta mă scoate oarecum din joc, dar nu este o problemă, deoarece acela este rolul pe care îl primesc. Am învăţat la BCM U Piteşti că este bine să te sacrifici uneori pentru echipă.

3. Vreau să felicit asociaţia Al 6-lea Jucător şi toţi suporterii sibieni în general, pentru devotamentul şi susţinerea pe care o arată bashetului românesc. Vreau să le mulţumesc şi pentru susţinerea pe care mi-au arătat-o mie personal în perioada în care eu am jucat pentru CSU Sibiu şi vreau să îi asigur că a însemnat şi înseamnă foarte mult pentru mine, mai ales că unii dintre ei îmi sunt alături şi astăzi. Pentru mine, nu încape dubiu că, indiferent de poziţia pe care o va ocupa CSU Sibiu în campionat, suporterii vor fi întotdeauna pe locul unu într-un clasament al suporterilor.

Jason Forte, BC Mureş

1. Obiectivul fixat la începutul acestui sezon a fost ocuparea locului patru la sfârșitul returului. Odată ajunşi în playoff, vom ţinti însă spre locul întâi.

2. Trebuie să recunosc că am avut câteva suişuri şi coborâşuri, cu alte cuvinte am oscilat un pic ca și echipă și asta din cauza accidentării principalilor jucători, printre care și eu, dar și din cauza schimbării antrenorului, schimbare care a avut loc înainte de Crăciun. Eu personal cred că era nevoie de această schimbare, iar acum avem un antrenor care chiar știe să ne motiveze și să câștige un meci. Ca și echipă, ne aflăm într-un moment prielnic, pentru că principalii noștri jucători își revin după accidentări. Evoluția mea de până acum poate fi descrisă simplu. Am suferit o accidentare care m-a ținut pe marginea terenului trei săptămâni, însă acum mă simt bine și consider că sunt apt de joc. Sunt acel gen de jucător care devine mai puternic pe măsură ce se apropie meciurile dificile și playofful.

3. Nu sunt la curent cu acțiunile asociației din Sibiu, însă cred că orice metodă de a promova baschetul este binevenită, pentru că baschetul este un sport care merită promovat. O altă modalitate de promovare ar fi acele magazine de tip fan shop, de unde suporterii își pot procura materiale cu echipele lor preferate.

Andrei Căpuşan, CSU Ploieşti

1. Obiectivul Asesoftului este același în fiecare an: câștigarea cupei și a campionatului. Sezonul acesta am ratat deja cupa, dar ne-a rămas campionatul ca și obiectiv.

2. Sezonul acesta s-a creat o echipă nouă și a durat ceva timp până s-au format legăturile de joc. Acum, datorită revenirii lui Cepulis și Hargrove, precum și prin înregimentarea lui Tica, chiar avem un lot valoros și suntem acoperiți pe toate pozițiile. În ceea ce privește evoluția mea, consider că a fost una bună până în momentul de față. Am intrat într-o echipă profesionistă în adevăratul sens al cuvântului. Am înțeles pe deplin rolul meu în echipă și, drept urmare, am reușit să devin mai eficient în teren și să-mi pun mult mai bine în valoare colegii.

3. Orice inițiativă de a promova baschetul în România trebuie lăudată. Nu contează că această promovare se face prin intermediul unei reviste sau prin intermediul televizorului, pe plan local sau național. Baschetul este un sport spectaculos, care reușește să atragă din ce în ce mai multă lume în săli, fapt care pe mine mă bucură foarte mult. Asociația Al 6-lea Jucător are un rol destul de important în acest proces de promovare și țin sa vă felicit pentru efortul și suportul acordat acestui sport.

Kyndall Dykes, U Cluj

1. Încă din prima zi de antrenament am stabilit ca obiectiv câștigarea campionatului. Nimic mai mult și nimic mai puțin.

2. Cred că echipa a cunoscut o evoluție destul de bună, având în vedere că au fost transferați jucători noi, care au avut nevoie de timp de acomodare, dar și numeroasele accidentări din ultima perioadă. În ceea ce mă privește pe mine ca jucător, nu cred că am făcut ceva special sezonul acesta. Joc la fel cum am făcut-o și până acum și încerc să devin mai bun pe măsură ce înaintăm către playoff.

3. Cred că baschetul ar trebui promovat mult mai mult în România, iar acest lucru se poate face nu doar prin intermediul unei reviste, ci și prin reclame cu diverși jucători, prin televizarea mai multor meciuri, dar și prin distribuirea de afișe înaintea meciurilor, care să atragă lumea spre sălile de baschet.

Dan Păltinișanu, BC Timișoara

1. Conducerea clubului nu ne-a fixat niște obiective imperative pentru sezonul în curs, însă o echipă cu un buget notabil ca cea a Timișoarei și care dispune de un lot valoros, trebuie să tindă să câștige toate competițiile în care este implicată. Cu acest gând am abordat Final Four-ul Cupei României, dar s-a demonstrat încă o dată că această competiție este una a surprizelor. În 2010, noi am fost acea surpriză. Anul acesta a fost rândul Piteștiului. La fel vom proceda și în ceea ce privește campionatul, chiar dacă este o competiție mult mai greu de câștigat decât cupa.

2. Cred că în prima parte a campionatului am fost de departe cea mai consecventă echipă, eliminând Tg Mureș, o echipă foarte bună, din Cupa României și surclasând Asesoftul în primul joc din sferturile aceleiași competiții. În plus, am reușit să nu furnizăm nicio surpriză negativă în campionat. De aceea cred că ne merităm locul 1 cu prisosință. Începând cu luna ianuarie, însă, lucrurile s-au schimbat puțin. Eu cred că din cauza oboselii acumulate în timpul unei prime părți de sezon aproape fară greșeală. Am pierdut Finala Cupei României, un meci jucat acasă cu aceeași echipă a Piteștiului și urmează o serie foarte grea, cu 17 meciuri în 45 de zile în care avem două variante: fie cedăm și în campionat, fie strângem rândurile și reușim să ne menținem acolo sus, lucru pe care doar o echipă mare îl poate face. Personal, cred că faptul că suntem un club fără probleme financiare, cu condiții foarte bune pentru a face performanță și cu un lot experimentat și valoros, ne va obliga să alegem cea de-a doua variantă. În ceea ce privește evoluția mea personală, aș vrea să-i las pe cei în măsură să o analizeze. Tot ce pot spune este că voi da 100% ori de câte ori voi fi folosit în meciuri, așa cum am făcut întotdeauna.

3. .Cred că un oraș ca Sibiul, în care baschetul e cel mai iubit sport, trebuia să aibă o revistă de profil. Dacă nu aici, atunci unde? Cât privește promovarea baschetului în general, cred că ea trebuie făcută prin modele, simboluri, prin oameni care se identifică cu acest sport, oameni care au avut performațe, oameni pe care să-i cunoască toți iubitorii de baschet, de la copii de generală până la oamenii în vârstă. Astfel de persoane, deși puține, există și în baschetul nostru, dar sunt prea puțin promovate, după părerea mea.

Donte Gennie, SCM U Craiova

1. După cum bine ştiţi, eu m-am alăturat echipei din Craiova numai în a doua jumătate a sezonului, însă mi s-a adus la cunoştinţă faptul că obiectivul echipei era intrarea în playoff. Acum, din păcate, acest lucru nu mai este posibil şi tot ce ne mai dorim este să încheiem acest sezon undeva pe poziţiile 10-12.

2. Cred cu tărie că echipa mea se află într-o evoluţie continuă. Devenim mai buni cu fiecare meci jucat şi acest lucru se datorează transferurilor realizate în cea de-a doua parte a sezonului. Următoarele meciuri sunt foarte importante pentru noi şi de aceea trebuie să rămânem concentraţi şi să dăm tot ceea ce avem mai bun în teren pentru a ne atinge obiectivul.

3. Cred că acţiunile asociaţiei Al 6-lea Jucător sunt lăudabile, dar cu toate acestea baschetul românesc nu este suficient promovat. Cred că această promovare ar trebui să înceapă de la nivelul de management al cluburilor, care ar trebui să investească mai mult în echipe de juniori. Jucătorii ar trebui să meargă în mod organizat în şcoli sau în malluri, pentru a promova acest sport. Astfel de acţiuni ar avea un impact foarte mare asupra copiilor în special. Mai mult decât atât, înaintea meciurilor ar trebui distribuite afişe. Poate prin intermediul acestor acţiuni, meciurile se vor juca cu sălile pline în toate oraşele ţării.

Ana Dutu/27.03.2012

NOTA: Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afișarea de anunțuri publicitare, jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura, șterge integral sau interzicerea dreptului de a posta, prin banarea / blocarea IP-ului dvs dacă nu folosiți un limbaj adecvat. CSUFANS.RO nu răspunde pentru conținutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revine integral autorului comentariului.

NOTA: Continutul website-ului http://www.csufans.ro este destinat exclusiv informarii publice. Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in limita a 250 de cuvinte. In aceste cazuri, in mod obligatoriu, trebuie citata sursa informatiei, cu link catre site.

Este interzisa folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana, autor, articol, afisarea de anunturi publicitare, jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervam dreptul de a cenzura, sterge integral sau interzicerea dreptului de a posta, prin banarea / blocarea IP-ului dvs daca nu folositi un limbaj adecvat. CSUFANS.RO nu raspunde pentru continutul postat de utilizatori in rubrica de comentarii, aceasta responsabilitate revine integral autorului comentariului.

Afisari: 1327

Adauga un comentariu

Numele *:


Email *:


Website :

Comentariul tau :
Cod de verificare:
->Clasament Liga Nationala de Baschet Masculin

Loc Club P
1 CSU Sibiu 32
2 U BT Cluj 31
3 SCMU Craiova 29
4 CSM Oradea 28
5 SCM Timisoara 25
6 BCM U Pitesti 24
7 Dinamo Bucuresti 8
8 Steaua Bucuresti 7


CSU Fans Magazin

CSU Fans Magazin