ro

en

de


*** Final 4-ul Cupei Romaniei se va desfasura la Cluj, in perioada 17-18 aprilie. *** Semifinale F4: Dinamo Bucuresti - CSU Sibiu, U BT Cluj - CSM Oradea ***


WRAcademy

Comunicat de presa

Comunicat de presa

 Fanii sibieni sesizeaz─â Consiliul Na┼úional pentru Combaterea Discrimin─ârii dup─â evenimentele de sâmb─ât─â de la Tg. Mure┼č

   Asocia╚Ťia suporterilor sibieni, “Al 6-lea juc─âtor”, a depus mai multe sesiz─âri cu privire la evenimentele regretabile de sâmb─ât─â de la Tg. Mure╚Ö, atunci când peste 150 de fani sibieni nu au fost l─âsa╚Ťi s─â intre în Sala Polivalent─â din Tg. Mure╚Ö, unde se desf─â╚Öura meciul cu num─ârul 4 dintre echipa din localitate ╚Öi BC CSU Sibiu, contând pentru calificarea în semifinalele Ligii Na╚Ťionale la Baschet Masculin.

Astfel, Asocia╚Ťia “Al 6-lea juc─âtor” a depus sesiz─âri împotriva clubului organizator, dup─â cum urmeaz─â:

  • Consiliului Na╚Ťional pentru Combaterea Discrimin─ârii cu privire la modul discriminatoriu prin care organizatorii meciului dintre BC Mure╚Ö Tg. Mure╚Ö ╚Öi BC CSU Sibiu de sâmb─ât─â, 22 aprilie 2017, au în╚Ťeles s─â permit─â accesul în sal─â doar celor ce prezentau o Carte de Identitate cu domiciliul în Tg. Mure╚Ö, sibienii nefiind l─âsa╚Ťi s─â intre pentru a-╚Öi sus╚Ťine echipa favorit─â. Conform Ordonan╚Ťei nr. 137 din 31 august 2000 privind prevenirea ╚Öi sanc╚Ťionarea tuturor formelor de discriminare (cap. 1, art. 1, lit. e, vi), orice cet─â╚Ťean român are dreptul de a lua parte, în condi╚Ťii de egalitate, la activit─â╚Ťi culturale ╚Öi sportive. Cerem pe aceast─â cale sanc╚Ťionarea BC Mure╚Ö Tg. Mure╚Ö conform prevederilor legale.

  • Federa╚Ťiei Române de Baschet c─âreia i se cere efectuarea unui control asupra organiz─ârii meciului în cauz─â ┼či, de asemenea, aplicarea pctelor 1.4.3 ╚Öi 1.20 din cadrul Regulamentului general de organizare al competi╚Ťiilor de baschet, sec╚Ťiunea Sanc╚Ťiuni, respectiv sanc╚Ťionarea Clubului din Tg. Mure┼č cu amend─â 100 EUR ╚Öi suspendare pentru 2 (dou─â) pân─â la 5 (cinci) etape pentru acte de violen╚Ť─â, respectiv aplicarea unei amenzi între 1000 EUR pân─â la 2000 EUR ╚Öi/sau suspendare 6-12 luni a oficialului clubului BC Mure╚Ö Tg. Mure╚Ö ce a agresat verbal (trivialit─â┼úi, înjur─âturi) spectatorii adversari. Conform aceluia╚Öi Regulament, aceste fapte trebuie în mod obligatoriu s─â fie aduse la cuno╚Ötin╚Ťa Comisiei Na┼úionale împotriva violen┼úei în sport, de c─âtre FRB.

  • Comisariatului Jude╚Ťean pentru Protec╚Ťia Consumatorilor Mure╚Ö, Autoritatea Na╚Ťional─â pentru Protec╚Ťia Consumatorilor privind nerespectarea programului de func╚Ťionare a casieriilor din incinta S─âlii Polivalente din Tg. Mure╚Ö. De┼či la caserie se anun┼úa printr-un afi┼č c─â se vor vinde bilete începând cu orele 19:00, aceasta nu a mai fost deschis─â urmând ca la 19:30 fanii sibieni s─â fie anun┼úa┼úi c─â nu se mai g─âsesc deloc bilete.

De asemenea, se cere sanc╚Ťionarea clubului organizator cu amend─â de la 10.000 lei la 30.000 lei, conform Art. 26, lit. 1, pctul. b din legea nr. 4/2008 actualizat─â. Aceast─â sanc╚Ťiune este prev─âzut─â pentru nerespectarea obliga╚Ťiilor prev─âzute la cap. II, Art. 10, pctul 2, lit. L - Pentru efectuarea accesului spectatorilor în arena sportiv─â, organizatorul de competi┼úii sau jocuri sportive are obliga┼úia s─â emit─â documente de acces ┼či în situa┼úia în care se permite intrarea gratuit─â a tuturor spectatorilor sau doar a unor categorii de suporteri. Clubul organizator a permis accesul multor spectatori f─âr─â a elibera documente de acces, chiar dac─â acest lucru a fost cerut în repetate rânduri de c─âtre fanii sibieni. Fanii sibieni nu au avut acces la acizi╚Ťionarea de bilete.

  • Inspectoratului de Jandarmi Jude╚Ťean Mure╚Ö c─âruia i se cere sanc╚Ťionarea clubului organizator pentru nerespectarea Cap. I, Art. 1, lit. I din legea nr. 4/2008 privind prevenirea ╚Öi combaterea violen╚Ťei cu ocazia competi╚Ťiilor ╚Öi a jocurilor sportive. Mai exact, accesul în Sala Polivalent─â a fost permis f─âr─â un control corporal preventiv ┼či al bagajelor în scopul prevenirii introducerii în locurile de desf─â╚Öurare a competi╚Ťiei sau a jocului sportiv a obiectelor ╚Öi materialelor interzise la de╚Ťinere.

Reamintim faptul c─â sâmb─ât─â, 22 aprilie 2017, unui grup de aproximativ 150 de sibieni nu le-a fost permis accesul, f─âr─â nici o explica╚Ťie, în Sala Polivalent─â din Târgul Mure╚Ö, pentru a asista la meciul de baschet masculine dintre BC Mure╚Ö Tg. Mure╚Ö ╚Öi BC CSU Sibiu.

Organizatorul acestei competi╚Ťii sportive, clubul BC Mure╚Ö Tg. Mure╚Ö, a încercat s─â nu permit─â sibienilor prezen╚Ťi la Tg. Mure╚Ö s─â î╚Öi achizi╚Ťioneze bilete de acces la meci, schimbând de mai multe ori programul de func╚Ťionare al casieriilor din incinta s─âlii, pân─â la momentul începerii meciului, atunci când le-a fost comunicat acestora c─â nu mai sunt bilete disponibile. Cu toate acestea, Sala Polivalent─â avea nenum─ârate locuri libere ╚Öi dup─â începerea meciului de baschet. Mai mult, mure╚Öenii au putut cump─âra bilete de acces pe baza C─âr╚Ťii de Identitate care s─â demonstreze c─â locuiesc în Tg. Mure╚Ö, fapt─â discriminatorie ce încalc─â dreptul cet─â╚Ťenilor de a lua parte, în condi╚Ťii de egalitate, la activit─â╚Ťi culturale ╚Öi sportive.

Accesul sibienilor în incinta s─âlii a fost posibil doar în pauza mare a meciului, la insisten╚Ťele jandarmilor delega╚Ťi pentru a urm─âri buna desf─â╚Öurare a meciului de baschet. Asocia╚Ťia suporterilor sibieni, “Al 6-lea juc─âtor”, dore╚Öte s─â mul╚Ťumeasc─â pe aceast─â cale firmei de paz─â ╚Öi Jandarmeriei prezente la fa╚Ťa locului, pentru profesionalismul ar─âtat.

Dup─â aceste evenimente, reprezentan╚Ťii BC CSU Sibiu au ╚Ťinut s─â î╚Öi exprime solidaritatea cu to╚Ťi cei care au fost trata╚Ťi într-un mod total nepotrivit la Tg. Mure╚Ö: “ne estre greu s─â în╚Ťelegem de ce suporterii sibieni au fost tinu╚Ťi în afara arenei sportive de c─âtre organizatori, în condi╚Ťiile în care, în sal─â erau foarte multe locuri libere. Conducerea BC CSU Sibiu consider─â c─â acest tratamament ru╚Öinos nu face deloc cinste clubului organizator BC Mure╚Ö Tg. Mure╚Ö.“

Asocia╚Ťia “Al 6-lea juc─âtor”/24.04.2017

NOTA: Continutul website-ului http://www.csufans.ro este destinat exclusiv informarii publice. Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in limita a 250 de cuvinte. In aceste cazuri, in mod obligatoriu, trebuie citata sursa informatiei, cu link catre site.

Este interzisa folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana, autor, articol, afisarea de anunturi publicitare, jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervam dreptul de a cenzura, sterge integral sau interzicerea dreptului de a posta, prin banarea / blocarea IP-ului dvs daca nu folositi un limbaj adecvat. CSUFANS.RO nu raspunde pentru continutul postat de utilizatori in rubrica de comentarii, aceasta responsabilitate revine integral autorului comentariului.

Afisari: 4418

Adauga un comentariu

Numele *:


Email *:


Website :

Comentariul tau :
Cod de verificare:
->
Suporter CSU ( 24.04.2017 10:56 )
Dupa toata situatia aceasta la care am luat si eu parte imi doresc un singur lucru ca atunci cand galeria de la Mures va intra in Sala Transilvania noi toti si in special galeria CSU sa ii aplaude si sa ingropam aceasta tensiune nedorita. Suporterii mureseni nu au nici o vina fata de evenimentele de la Mures. Trebuie sa aratam, in special copiilor din Sala Transilvania, ca putem si suntem civilizati. Hai CSU Sibiu

BCM ( 24.04.2017 11:13 )
@Suporter CSU
Jos palaria pentru tine!

Claudiu ( 24.04.2017 11:47 )
Suporterii BC Mures nu au nici o vina.
Pentru tot ce s-a intamplat, responsabili sunt OFICIALII CLUBULUI BC MURES.

Ifg ( 24.04.2017 11:48 )
Tocmai de aceea s-a hot─âr├ót sa primeasc─â 60 de bilete ei nu sunt vinova╚Ťi de╚Öi nu am v─âzut pe niciunul sa pun─â o vorba buna la conduc─âtorii lor.

Mihai ( 24.04.2017 02:07 )
Suntem un grup de iubitori de baschet de calitate din Cluj-Napoca care impeuna cu fanii din Sibiu am stat in fata salii de la ora 17:00 dupa ce contactasem casieria din Mures de vineri si ni s-a spus ca putem lua bilete la orele 19:00. Am fost tratati la fel neavand buletine de Mures.
Este nepermisa o astfel de atitudine !
Ne solidarizam cu Asociatia ÔÇťAl 6-lea juc─âtorÔÇŁ .

Mihai - Sibiu ( 24.04.2017 05:09 )
Comportamente de grota si Burkina-Faso!! Se pare ca mai avem tare mult de invatat, pana la a intelege ce inseamna sport si a sustine civilizat o echipa!! sa invatam sa respectam!! este UNICA solutie!!

IloveBasketball ( 24.04.2017 09:41 )
Buna seara.Fiind suporter BcMures in primul rand iubesc baschetul si echipa mea de suflet.Dar din pacate nu sunt cu conducerea si organizarea noastra...dar asta nu depinde de noi.Sper sa ne trezim odata ca organizare.Felicitari pentru Asociatia voastra de a va apara drepturiile.Maine sper intr-un meci civilizat...sa castige care e mai bun.

Clasament Liga Nationala de Baschet Masculin

Loc Club P
1 U BT Cluj 38
2 CSU Sibiu 37
3 CSM Oradea 36
4 SCMU Craiova 33
5 SCM Timisoara 30
6 BCM U Pitesti 28
7 Dinamo Bucuresti 15
8 CSO Voluntari 15
9 Steaua Bucuresti 14


CSU Fans Magazin

CSU Fans Magazin