ro

en

deWRAcademy

Asocia╚Ťia ÔÇťAl 6-lea juc─âtorÔÇŁ solicit─â o anchet─â din partea FRB

Asocia╚Ťia ÔÇťAl 6-lea juc─âtorÔÇŁ solicit─â o anchet─â din partea FRB

Comunicat de pres─â
Sibiu, 1 iunie 2018

Asocia╚Ťia “Al 6-lea juc─âtor” solicit─â o anchet─â din partea Federa╚Ťiei Române de Baschet, în urma meciurilor disputate de echipa BC CSU Sibiu, la Oradea.

Asocia╚Ťia “Al 6-lea juc─âtor”, în calitate de reprezentant al suporterilor BC CSU Sibiu, consider─â tratamentul la care au fost supu╚Öi sus╚Ťin─âtorii sibieni prezen╚Ťi la meciurile din deplasare drept abuziv ╚Öi incitator. FRB trebuie s─â ia m─âsuri, astfel încât incidentele de acest fel s─â nu se mai repete, indiferent de meci sau sala în care se joac─â.

Concret, cei aproximativ 100 de suporteri sibieni care au sus╚Ťinut echipa BC CSU Sibiu în Arena Antonio Alexe din Oradea, la meciurile din 25 ╚Öi 27 mai, reclam─â urm─âtoarele abuzuri:

1.      Discriminarea în raport cu suporterii echipei gazd─â. Galeriei sibiene i-a fost interzis accesul în sal─â cu orice fel de materiale specifice – a fost obligat─â s─â abandoneze la intrare bannerele, tobele ╚Öi steagurile în culorile BC CSU Sibiu, în condi╚Ťiile în care acestea sunt permise de regulamentul FRB iar sus╚Ťin─âtorii or─âdeni au fost accepta┼úi inclusiv cu suport sonor, boxe ╚Öi vuvuzele, interzise de RGOCB al FRB, art 23.44, alin. a

2.      Controlul excesiv din partea firmei de paz─â angajate s─â asigure ordinea la cele dou─â meciuri. Suporterii sibieni au fost supu╚Öi unor controale corporale riguroase ╚Öi intimidante, de╚Öi nu au refuzat ╚Öi nu au opus rezisten╚Ť─â în prealabil. De asemenea, nu au fost g─âsite obiecte interzise asupra suporterilor sibieni, ceea ce denot─â reaua inten╚Ťie din partea organizatorilor vizavi de galeria BC CSU Sibiu.

3.      Legitimarea ╚Öi scoaterea abuziv─â din sal─â a unor suporteri sibieni. ╚śase persoane care au f─âcut deplasarea de la Sibiu au fost legitimate de c─âtre Jandarmerie ╚Öi scoase din sal─â, atât înainte de începerea partidei, cât ╚Öi în timpul meciurilor. Reprezentan╚Ťii autorit─â╚Ťilor nu au motivat gestul lor decât prin faptul c─â aceste persoane ar fi “suspecte”.

4.      Indulgen╚Ťa cu care firma de paz─â ╚Öi Jandarmeria au îng─âduit mesajele reprobabile, incitatoare, ale galeriei adverse. Printre mesajele afi╚Öate s-au num─ârat "Mizeria trece... / Neuronii nu se mai divid", "Nu mai bine mergea╚Ťi la fotbal?" ╚Öi "Via╚Ťa la sat tr─âit─â pe viu / Ni╚Öte ciobani... a╚Öa-i la Sibiu" (foto în ata╚Öament). Permisivitatea cu acest gen de mesaje, care, consider─âm noi, nu au ce s─â caute într-o sal─â de baschet, denot─â un tratament inegal fa╚Ť─â de cele dou─â galerii prezente la meci.

   Asocia╚Ťia Al 6-lea Juc─âtor în╚Ťelege pe deplin regulile pe care suporterii trebuie s─â le respecte într-o sal─â de baschet ╚Öi face eforturi permanente pentru con╚Ötientizarea membrilor s─âi vizavi de aceste prevederi. Comportamentele îndoielnice din partea unora suporteri sibieni prezen╚Ťi la meci nu au vreo scuz─â, în ciuda numeroaselor provoc─âri din partea conducerii clubului or─âdean, a unora dintre suporterii or─âdeni sau a celor care asigurau ordinea în incinta s─âlii. Aceste comportamente nu au ce c─âuta într-o sal─â de sport, vom continua s─â milit─âm pentru eliminarea lor ┼či nici nu reprezint─â conduita asumat─â, cu un efort colectiv de peste 12 ani, a sus╚Ťin─âtorilor BC CSU Sibiu.

    În acest context, solicit─âm Federa╚Ťiei Române de Baschet demararea unei anchete ╚Öi publicarea unui raport în leg─âtur─â cu faptele consemnate, cât ╚Öi luarea m─âsurilor care se impun atât împotriva clubului or─âdean cât ┼či a crainicului care, în repetate rânduri, a incitat publicul înc─âlcând articolul 19.38, alineatele c ┼či f din RGOCB al FRB

   De asemenea, asigur─âm fanii sibieni de sprijinul nostru ┼či pe cei or─âdeni îi invit─âm la fair-play deoarece consider─âm c─â aceste fapte reprobabile nu caracterizeaz─â publicul or─âdean.

Asocia╚Ťia “Al 6-lea juc─âtor” 

NOTA: Este interzisa folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana, autor, articol, afisarea de anunturi publicitare, jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervam dreptul de a cenzura, sterge integral sau interzicerea dreptului de a posta, prin banarea / blocarea IP-ului dvs daca nu folositi un limbaj adecvat. CSUFANS.RO nu raspunde pentru continutul postat de utilizatori in rubrica de comentarii, aceasta responsabilitate revine integral autorului comentariului.

Afisari: 3131

Adauga un comentariu

Numele *:


Email *:


Website :

Comentariul tau :
Cod de verificare:
->Clasament Liga Nationala de Baschet Masculin

Loc Club P
1 U BT Cluj 0
2 CSU Sibiu 0
3 CSM CSU Oradea 0
4 Steaua Bucuresti 0
5 SCM Timisoara 0
6 BCM U Pitesti 0
7 SCM U Craiova 0
8 Stiinta Dinamo Buc. 0


CSU Fans Magazin

CSU Fans Magazin