ro

en

de


*** CSU Sibiu a castigat in premiera Cupa Romaniei. ***


WRAcademy

Asocia╚Ťia ÔÇťAl 6-lea juc─âtorÔÇŁ solicit─â o anchet─â din partea FRB

Asocia╚Ťia ÔÇťAl 6-lea juc─âtorÔÇŁ solicit─â o anchet─â din partea FRB

Comunicat de pres─â
Sibiu, 1 iunie 2018

Asocia╚Ťia “Al 6-lea juc─âtor” solicit─â o anchet─â din partea Federa╚Ťiei Române de Baschet, în urma meciurilor disputate de echipa BC CSU Sibiu, la Oradea.

Asocia╚Ťia “Al 6-lea juc─âtor”, în calitate de reprezentant al suporterilor BC CSU Sibiu, consider─â tratamentul la care au fost supu╚Öi sus╚Ťin─âtorii sibieni prezen╚Ťi la meciurile din deplasare drept abuziv ╚Öi incitator. FRB trebuie s─â ia m─âsuri, astfel încât incidentele de acest fel s─â nu se mai repete, indiferent de meci sau sala în care se joac─â.

Concret, cei aproximativ 100 de suporteri sibieni care au sus╚Ťinut echipa BC CSU Sibiu în Arena Antonio Alexe din Oradea, la meciurile din 25 ╚Öi 27 mai, reclam─â urm─âtoarele abuzuri:

1.      Discriminarea în raport cu suporterii echipei gazd─â. Galeriei sibiene i-a fost interzis accesul în sal─â cu orice fel de materiale specifice – a fost obligat─â s─â abandoneze la intrare bannerele, tobele ╚Öi steagurile în culorile BC CSU Sibiu, în condi╚Ťiile în care acestea sunt permise de regulamentul FRB iar sus╚Ťin─âtorii or─âdeni au fost accepta┼úi inclusiv cu suport sonor, boxe ╚Öi vuvuzele, interzise de RGOCB al FRB, art 23.44, alin. a

2.      Controlul excesiv din partea firmei de paz─â angajate s─â asigure ordinea la cele dou─â meciuri. Suporterii sibieni au fost supu╚Öi unor controale corporale riguroase ╚Öi intimidante, de╚Öi nu au refuzat ╚Öi nu au opus rezisten╚Ť─â în prealabil. De asemenea, nu au fost g─âsite obiecte interzise asupra suporterilor sibieni, ceea ce denot─â reaua inten╚Ťie din partea organizatorilor vizavi de galeria BC CSU Sibiu.

3.      Legitimarea ╚Öi scoaterea abuziv─â din sal─â a unor suporteri sibieni. ╚śase persoane care au f─âcut deplasarea de la Sibiu au fost legitimate de c─âtre Jandarmerie ╚Öi scoase din sal─â, atât înainte de începerea partidei, cât ╚Öi în timpul meciurilor. Reprezentan╚Ťii autorit─â╚Ťilor nu au motivat gestul lor decât prin faptul c─â aceste persoane ar fi “suspecte”.

4.      Indulgen╚Ťa cu care firma de paz─â ╚Öi Jandarmeria au îng─âduit mesajele reprobabile, incitatoare, ale galeriei adverse. Printre mesajele afi╚Öate s-au num─ârat "Mizeria trece... / Neuronii nu se mai divid", "Nu mai bine mergea╚Ťi la fotbal?" ╚Öi "Via╚Ťa la sat tr─âit─â pe viu / Ni╚Öte ciobani... a╚Öa-i la Sibiu" (foto în ata╚Öament). Permisivitatea cu acest gen de mesaje, care, consider─âm noi, nu au ce s─â caute într-o sal─â de baschet, denot─â un tratament inegal fa╚Ť─â de cele dou─â galerii prezente la meci.

   Asocia╚Ťia Al 6-lea Juc─âtor în╚Ťelege pe deplin regulile pe care suporterii trebuie s─â le respecte într-o sal─â de baschet ╚Öi face eforturi permanente pentru con╚Ötientizarea membrilor s─âi vizavi de aceste prevederi. Comportamentele îndoielnice din partea unora suporteri sibieni prezen╚Ťi la meci nu au vreo scuz─â, în ciuda numeroaselor provoc─âri din partea conducerii clubului or─âdean, a unora dintre suporterii or─âdeni sau a celor care asigurau ordinea în incinta s─âlii. Aceste comportamente nu au ce c─âuta într-o sal─â de sport, vom continua s─â milit─âm pentru eliminarea lor ┼či nici nu reprezint─â conduita asumat─â, cu un efort colectiv de peste 12 ani, a sus╚Ťin─âtorilor BC CSU Sibiu.

    În acest context, solicit─âm Federa╚Ťiei Române de Baschet demararea unei anchete ╚Öi publicarea unui raport în leg─âtur─â cu faptele consemnate, cât ╚Öi luarea m─âsurilor care se impun atât împotriva clubului or─âdean cât ┼či a crainicului care, în repetate rânduri, a incitat publicul înc─âlcând articolul 19.38, alineatele c ┼či f din RGOCB al FRB

   De asemenea, asigur─âm fanii sibieni de sprijinul nostru ┼či pe cei or─âdeni îi invit─âm la fair-play deoarece consider─âm c─â aceste fapte reprobabile nu caracterizeaz─â publicul or─âdean.

Asocia╚Ťia “Al 6-lea juc─âtor” 

NOTA: Continutul website-ului http://www.csufans.ro este destinat exclusiv informarii publice. Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in limita a 250 de cuvinte. In aceste cazuri, in mod obligatoriu, trebuie citata sursa informatiei, cu link catre site.

Este interzisa folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana, autor, articol, afisarea de anunturi publicitare, jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervam dreptul de a cenzura, sterge integral sau interzicerea dreptului de a posta, prin banarea / blocarea IP-ului dvs daca nu folositi un limbaj adecvat. CSUFANS.RO nu raspunde pentru continutul postat de utilizatori in rubrica de comentarii, aceasta responsabilitate revine integral autorului comentariului.

Afisari: 3431

Adauga un comentariu

Numele *:


Email *:


Website :

Comentariul tau :
Cod de verificare:
->Clasament Liga Nationala de Baschet Masculin

Loc Club P
1 CSU Sibiu 42
2 U BT Cluj 41
3 CSM Oradea 39
4 SCMU Craiova 36
5 SCM Timisoara 34
6 BCM U Pitesti 34
7 Steaua Bucuresti 18
8 Dinamo Bucuresti 18


CSU Fans Magazin

CSU Fans Magazin