ro

en

de


*** CSU Sibiu a castigat in premiera Cupa Romaniei. ***


WRAcademy

In Memoriam Dr. Costea (1939-2018)

In Memoriam Dr. Costea (1939-2018)

    Au trecut 11 ani de când ne-am adunat cu toții sub umbrela acestei asociații și am scos la lumină o idee ce ne dădea ghes deja de ceva vreme, să intrăm în Cartea Recordurilor. Pentru noi, dar mai ales pentru echipa noastră iubită. A fost contribuția noastră la încă o treaptă spre recunoașterea internațională pentru Sibiu și pentru CSU.
Efortul a fost unul colectiv, dar greul l-au dus cei 24 din teren. Toate grijile gravitau în jurul lor, mai ales dacă vor rezista fizic acestui maraton. Și dacă psihic vor reuși să se monteze pentru a duce la capăt provocarea. Unul dintre momentele decisive a fost vizita medicală pe care au făcut-o toți. În cabinetul unui medic ce întotdeauna s-a confundat cu excelența sportivă. Prin cabinetul său au trecut toți idolii noștri, atât din fotbal dar mai ales din baschet. Și au trecut și cei 24 de tineri jucători. Au intrat în cabinet niște băieți care băteau mingea pe maidan și au ieșit de acolo profesioniști.
Dacă cineva le-a insuflat încredere în forțele lor, dacă cineva i-a făcut să se simtă sportivi adevărați, domnul doctor Costea a fost acela. Iar recunoștința noastră este eternă.
Bogdan Brylynski

Mircea Vulc - antrenor emerit
„Pe - doctoru’ - îl știu din copilărie. Era omul care era aproape de toți sportivii! Apoi s-a îndreptat spre sportul său preferat (fotbalul), dar neuitând-ne pe noi. În 1994 i-a fost refuzată continuarea alături de echipa INTER de către antrenorul de atunci (Halagian). L-am întâlnit, mi-a povestit ce s-a întâmplat și l-am văzut foarte supărat. Sportul (nu doar fotbalul) era totul pentru el și simțea ca a fost dat deoparte! Atunci l-am întrebat dacă n-ar vrea să vină la baschet. S-a uitat lung la mine și m-a întrebat dacă eu CRED că ne va putea ajuta. L-am asigurat de asta! Doctoru’, cred că a fost unul dintre cei mai buni diagnosticieni din țară! Nu a greșit NICIODATĂ!
A venit la noi, iar în primul an am câștigat titlul de campioni naționali! Îmi spunea: << Mă Mircea, am fost atâția ani la fotbal, sport pe care l-am iubit de mic și nu credeam că voi putea vreodată să mă atașez de alt sport. Dar acum simt cea mai mare bucurie din viața mea sportivă!>> Ne-am îmbrățișat și am plâns amândoi!
În vara aceea, înainte de prima etapă din LIGA CAMPIONILOR de la Tirana, am fost invitați în Cipru. A fost un turneu interesant cu două echipe cipriote, AEKA și Atena. La un moment dat a fost accidentat Alecu, iar doctoru’, obișnuit de la fotbal, a intrat în teren să-i dea primul ajutor. Din păcate, i s-a prins geanta de bancă (erau niște bănci cu roți și în spate cu panouri de plastic pentru a fi feriți de spectatori) și a ajuns cu banca în mijlocul terenului, spre deliciul spectatorilor.
Din 1997 până în 2004 l-am avut și la lotul național și i-a cucerit pe toți!
A fost (ce urât sună...) un OM DEOSEBIT înainte de a fi UN DOCTOR în care toți aveam încredere.”

Alex Kovacs - antrenorul U18 BC CSU Sibiu
„Dr. Costea, un doctor cu caracter, avea întotdeauna o soluţie la ce probleme aveam pe vremea când jucam. A fost tot timpul alături de echipă şi cred că de unde este va fi mereu alături de BC CSU SIBIU.”

Cristi Crăciun - antrenorul U13 BC CSU SIBIU
„Domnul Costea a fost pentru noi un protector, un ajutor şi de cele mai multe ori cel mai bun sfătuitor. Nu pot număra de câte ori ne-a „reparat” şi de câte ori a fost omul care a sărit primul în ajutorul nostru. Cuvintele nu sunt cu siguranţă îndeajuns să îi mulţumim pentru tot ce a făcut în lunga lui carieră alături de echipă. Pot doar să îi mulţumesc şi să promit că nu îl voi uita niciodată. Dumnezeu să îl odihnească.”

Marian Cărăuș, fost președinte al C.A al CSU SIBIU
„Un om deosebit, un prieten adevărat, iar pentru Medicina Sportivă - un adevărat profesionist.
Ne-am cunoscut print-un prieten comun în anul 1973, pe vremea când activa la Inter Sibiu. L-am convins foarte repede să vină alături de noi, la echipă.
Îmi amintesc faptul că nu începea niciun meci până nu se ocupa de fiecare jucător în parte. A participat la fiecare deplasare a echipei, fiind un adevărat amic în cadrul colectivului.”

Dan Fleșeriu, antrenor principal CSU SIBIU
„Pentru mine, dr. Costea a fost omul la care părinții mei apelau de fiecare dată când eu sau fratele meu aveam probleme de sănătate. Era prietenul nostru, nu doar doctorul nostru.
Pentru CSU a fost la fel, nu doar doctor al echipei, ci și un membru important al familiei care a fost și este CSU Sibiu.”

Laurențiu Buduleci, președintele secției de baschet CSU SIBIU
„Pe dr. Costea îl cunoșteam mai ales din postura de om dedicat echipei. Am avut ocazia ca, în ultimii săi ani de activitate, să lucrez cu dânsul. Atunci când se implica în recuperarea unor sportivi, vedea dincolo de diagnostic. Acționa mereu diferit, adaptat în funcție de sportivul care era tratat.
Dincolo de actul medical în sine, era un om extrem de dedicat părții de recuperare medicală sportivă și am considerat că a făcut mult peste posibilitățile pe care le-a avut la îndemână din punct de vedere al tehnologiei medicale, de-a lungul vremii.
Experiența lui ne-a fost benefică zeci de ani la rând, iar contribuția lui a cântărit greu în fiecare performanță pe care echipa noastră a atins-o.”

Horațiu Floca, director CSU Sibiu
„Din păcate, ediția din acest an a Memorialului Elemer Tordai găsește familia galben-albastră mai săracă cu doi membri de seamă care au plecat prematur dintre noi. Sunt convins că, de acolo de unde sunt, vor urmări cu atenție evoluția echipei noastre, vor suferi la fiecare înfrângere sau se vor bucura de fiecare succes obținut de echipa sibiană.
Doctorul Alexandru Costea a fost părintele medicinei sportive la Sibiu. L-am cunoscut acum peste 15 ani când am intrat în CSU Sibiu și l-am avut tot timpul alături de echipă. Fie că a fost vorba de diagnostic, tratamente sau recuperare medicală, știința și profesionalismul dr-lui Costea au fost foarte importante pentru tot ce a însemnat și înseamnă BC CSU Sibiu. De asemenea, relaționarea în cadrul echipei, al familiei galben-albastre, nu se limita doar la problemele medicale. Am putut descoperi și învăța foarte multe de la medicul sportiv Alexandru Costea, pentru că ne împărtășea foarte mult din vasta experiență de viață dobândită de domnia sa. Cred că miile de sportivi sibieni care i-au trecut pragul cabinetului de medicină sportivă îi vor rămâne veșnic recunoscători și îl vor purta în memorie și în suflet mereu.”

Viorel Hizo – legendarul antrenor sibian
„Pe domnul doctor Costea l-am cunoscut acum mai bine de 50 de ani, pe vremea când eram jucător. Țin minte că și-a început activitatea în salonul în care avea doar un birou, o bicicletă și un scăunel. A fost un om dedicat sportului care a ajutat foarte mult antrenorii, jucătorii și a știut să vină cu un cuvânt bun, un sfat bun. A fost ca un părinte pentru toți jucătorii. A fost dedicat total echipelor de fotbal și de baschet cu care a obținut performanțe frumoase.
Să nu uităm că în Sibiu au fost mulți sportivi de valoare în loturile naționale de atletism, gimnastică, de exemplu, și că toți au fost sprijiniți la un moment dat în carierele lor de domnul doctor Costea.
Prin tot ceea ce a făcut și-a lăsat amprenta asupra sportului sibian."

Alexandru Rubint – antrenor BC CSU Sibiu U16
„Pe doctorul Costea l-am cunoscut din primul an în care am început să joc baschet – un om foarte dedicat meseriei și dispus să ajute oricând. Atât pe parcursul carierei mele de jucător, cât și a celei de antrenor la copii, am avut mereu parte de ajutor și sfaturi din partea dumnealui."

Material aparut in CSU Fans Magazin - nr. 187
csufans/24.09.2018 
NOTA: Continutul website-ului http://www.csufans.ro este destinat exclusiv informarii publice. Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in limita a 250 de cuvinte. In aceste cazuri, in mod obligatoriu, trebuie citata sursa informatiei, cu link catre site.

Este interzisa folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana, autor, articol, afisarea de anunturi publicitare, jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervam dreptul de a cenzura, sterge integral sau interzicerea dreptului de a posta, prin banarea / blocarea IP-ului dvs daca nu folositi un limbaj adecvat. CSUFANS.RO nu raspunde pentru continutul postat de utilizatori in rubrica de comentarii, aceasta responsabilitate revine integral autorului comentariului.

Afisari: 275

Adauga un comentariu

Numele *:


Email *:


Website :

Comentariul tau :
Cod de verificare:
->Clasament Liga Nationala de Baschet Masculin

Loc Club P
1 CSU Sibiu 42
2 U BT Cluj 41
3 CSM Oradea 39
4 SCMU Craiova 36
5 SCM Timisoara 34
6 BCM U Pitesti 34
7 Steaua Bucuresti 18
8 Dinamo Bucuresti 18


CSU Fans Magazin

CSU Fans Magazin