ro

en

de


*** CSU Sibiu a castigat in premiera Cupa Romaniei. ***


WRAcademy

In Memoriam Ilie Mitea (1952-2018)

In Memoriam Ilie Mitea (1952-2018)

 - No hai, copii, ziceți repede, de ce aveți nevoie?
- Păi... păi... știți, ne-ar trebui cam 10.000 de Euro, noi cam atât am socotit că ar trebui.
- 10? Oai, no stai că mă apuc să dau telefoane.
Așa s-a născut recordul mondial de cel mai lung meci de baschet. În biroul de la OPC unde lucra atunci nenea Titi. Eram un grup tare fain, oameni cu multe idei și cu o foarte mare dorință de a le pune în practică. Dar dacă nu ar fi fost el, cel mai probabil am fi rămas doar cu ideile.
Ilie Mitea a fost omul din gura căruia n-am auzit niciodată nu vreau sau nu pot. Și unde a pus el mâna, întotdeauna s-a văzut. Puțini oameni în lume au norocul să se nască cu un suflet atât de mare ca al lui. În sufletul ăsta am încăput toți, a încăput credința, a încăput familia, a încăput baschetul, au încăput animalele năpăstuite, am încăput toți. Iar el ne-a dus în cârcă, neobosit.
Ani buni de acum înainte, ne vom uita spre locul gol din lojă și ne vom aștepta să îl vedem roșu la față, cu pumnii în aer, încurajând echipa, suduind arbitrii, impulsionând toți oamenii din preajmă.
Nenea Titi a fost întotdeauna prea mult și niciodată destul. E în tribune, chiar și acum. Dacă în Sala Transilvania se va face vreodată liniște o să îl auzim, în surdină, cum strigă la Toci, „așa, copileee, vâr-o în coș, bravooo!!!”
Bogdan Brylynski

Mircea Vulc – antrenor emerit
21 iunie 2018: O zi blestemată! Pe la ora 17 am aflat despre dispariția doctorului nostru Alexandru Costea, iar noaptea am primit de la Horațiu un alt mesaj groaznic: << a murit Titi Mitea. Accident de mașină la Milcoiu, Vâlcea>> Nu-mi venea să cred!
N-am dormit toată noaptea și multe altele după aceea.
Ne știam de o viață. Am fost colegi la Școala 4, iar prin clasa a cincea ne-am apucat de baschet. Apoi, ne-am despărțit. El a dat admitere la Liceul Agricol, iar eu la Gheorghe Lazăr. N-am mai fost colegi, deoarece la liceul meu era „divizia școlară” de juniori (cred că a fost singurul an când în Sibiu erau două echipe, datorită minunatei profesoare Trifu). Eu am continuat la Școala Sportivă. Am rămas prieteni chiar dacă el a făcut facultatea la București, iar eu la Timișoara.
Ne-am reîntâlnit când ne-am întors acasă. Încă de atunci era nelipsit de la meciurile echipei noastre.
În anul 2004, FRB a cerut organizarea Campionatului European din 2007 pentru juniori U18 (pentru prima dată în țara noastră), iar d-na Tocală, președinta FRB, m-a întrebat dacă îl putem ține la Sibiu. Titi era director la Protecția Consumatorului. I-am spus doamnei Tocală că el este omul care ar trebui numit directorul organizării acestui eveniment. Și chiar el a fost. În noaptea de dinaintea începerii vopseam amândoi liniile de volei, pentru care am primit observație că se mai vedeau.
Turneul a fost o reușită datorită lui în principal și a culminat cu acea calificare a juniorilor (tot pentru prima dată) în grupa A. Din acel moment, Titi a fost nelipsit de la meciurile echipei noastre, de multe ori venind special de la București (unde a lucrat în ultima perioadă).
Odată, după un meci câștigat la Ploiești mi-a zis să mă întorc cu el cu mașina lui, pentru că vom ajunge mai repede. Mi-a spus apoi că trebuie să o luăm pe o variantă, căci până la Brașov ar fi circulație mare. L-am întrebat dacă știe drumul. Mi-a spus că îl știe ca-n palmă. După vreo două ore, noapte, am ajuns într-un drum neasfaltat, iar apoi drumul s-a blocat! I-am spus atunci că nu s-a uitat bine in palmă! <<Nu-i nimic, mai povestim și noi!>>, mi-a spus. Am găsit totuși un pădurar care ne-a arătat drumul și am ajuns la restaurantul de pe Hula Bradului unde ne așteptau echipa și suporterii ca să sărbătorim... la o oră după ei!
Îl cunoștea toată lumea pentru încurajările pe care le făcea! Va fi greu ca cineva să-l înlocuiască vreodată.
Aș avea multe de povestit despre Titi, dar...el nu mai este! Va rămâne întotdeauna în amintirea tuturor ca fanul cel mai înfocat al echipei noastre! Îmi este tare dor de el!”

Alex Kovacs - antrenorul U18 BC CSU Sibiu.
„Ilie Mitea, un om deosebit, săritor şi sufletul Sălii Transilvania, alături mereu de galerie. Dumnezeu să îl odihnească! Pentru majoritatea suporterilor el va rămâne lângă noi.”

Cristi Crăciun - antrenorul U13 BC CSU SIBIU.
„Din păcate, anul acesta a plecat dintre noi cel mai mare susţinător al echipei din ultima perioadă. A fost unul dintre cei mai activi şi energici susţinători ai echipei, care, prin reacţiile din timpul meciurilor şi mai ales prin acţiunile din afara meciurilor, a ajutat echipa să ajungă unde este acum. Îţi mulţumesc pentru tot ce ai făcut pentru noi, Nea’ Titi, şi sunt convins că Dumnezeu are un plan mai bun pentru tine acum.”

Marian Cărăuș - fost președinte al C.A. al CSU Sibiu
„Un tip deosebit, coleric. Indiferent dacă era în tribună la un meci de baschet sau acasă, în curte, era același om.
Pentru mine, pierderea sa, la fel ca în cazul d-lui dr. Costea, a însemnat enorm, prin diminuarea colectivului din care împreună făceam parte, alături de dl. Mircea Vulc, Cristian Bicher, Florin Apostu și Horațiu Floca.”

Dan Fleșeriu - antrenor principal CSU Sibiu
„Mulți antrenori și-ar dori să aibă energia și capacitatea de a influența echipa și oamenii din jurul ei, așa cum a făcut-o Ilie Mitea.
Cu o calitate deosebită de a fi lider și cu o pasiune și emoție duse la extrem, Sala Transilvania și nu numai, va fi mai săracă începând din acest sezon.”

Laurențiu Buduleci - președintele secției de baschet CSU Sibiu
„L-am cunoscut pe dl. Mitea în calitate de consilier local. Pe vremea aceea lucram în presa locală și îmi aduc aminte de energia cu care își susținea proiectele în acea vreme. Între timp am colaborat cu dânsul din mai multe posturi, cea de șef la OPC sau prefect.
Întotdeauna mi-l amintesc drept un înfocat suporter al echipei, care se manifesta extrem de pătimaș pe parcursul meciurilor de baschet. A fost un apropiat al echipei care a încercat și a reușit să pună umărul la evoluția clubului de-a lungul timpului. Cu siguranță ne va lipsi enorm sprijinul pe care ni-l oferea din tribună, dar sunt convins că de acolo, de sus, ne veghează”.

Horațiu Floca - director CSU Sibiu
„Pe Ilie Mitea l-am cunoscut acum peste 20 de ani când lucram în presă și de la prima întâlnire cu domnia sa am rămas surprins de energia, buna dispoziție și optimismul său. L-am cunoscut în toate momentele din viața sa și, fie că a fost manager la Horticola, director la OPC Sibiu, Prefect de Sibiu, de Neamț sau președinte AVAS, a fost omul potrivit la locul potrivit. Și mai presus de acestea, din toate pozițiile deținute, a fost un SUPORTER adevărat al echipei noastre. Un suporter care a pus mult suflet, multă pasiune, implicare directă și de multe ori discretă, în întreaga activitate CSU Sibiu.
Vreau să fac acum o mărturisire, pe care puțini oameni o cunosc: faptul că Aqua Carpatica a fost sponsorul echipei noastre pentru un sezon, se datorează covârșitor d-lui Ilie Mitea. Pentru toată implicarea domniei sale, văzută și nevăzută, dar simțită de noi toți, am considerat că este normal să înființăm Bursa Ilie Mitea, acordată în fiecare an unui tânăr baschetbalist de perspectivă. În acest mod, Ilie Mitea va fi permanent alături de noi, îi vom cinsti împreună memoria, în modul în care îi plăcea lui cel mai bine: să ajute dezinteresat pe oricine apela la ajutorul său.”

Florin Iacob (IFG) – liderul galeriei sibiene
„Sibiul a pierdut un mare om, CSU a pierdut cel mai înfocat suporter. Nea’ Titi a fost omul care ajuta necondiționat pe oricine avea nevoie. Noi, suporterii, am pierdut omul care ne-a fost mereu aproape și ne-a susținut necondiționat. Sala Transilvania îi va simți lipsa, dar de acolo de sus sunt convins că ne va susține alături de Toci.
Rămas bun, nea Titi, vei rămâne mereu în inimile noastre!”

Viorel Hizo – legendarul antrenor sibian
„Titi Mitea mi-a fost un prieten apropiat pe care l-am cunoscut cu mult înainte de Revoluție. Venea la terenul de fotbal și la meciurile echipei Inter Sibiu. A sprijinit în permanență sportul sibian. La baschet, tribuna va fi cu siguranță mai tristă fără acest mare sufletist.
Acum trei săptămâni vorbeam cu Jean Valvis, un alt prieten apropiat, despre Titi. Am petrecut destul de mult timp împreună la Piatra Neamț unde eu antrenam, iar el era prefect al județului și nu am auzit pe nimeni, niciodată, să vorbească de rău despre acest om."

Alexandru Rubint – antrenor BC CSU Sibiu U16
„Domnul Mitea a ajutat și a fost mereu aproape de CSU Sibiu. Toți cei care vin la meciuri, suporteri mai vechi sau mai noi ai echipei, au văzut cu câtă intensitate trăia fiecare meci. De oameni ca el echipa va avea mereu nevoie. Dispariția lui prematură a fost și este o pierdere mare pentru CSU Sibiu."

Claudiu Muntean – jucător CSU Forest Sibiu `95
„Domnul Mitea era omul care putea influența deciziile unui arbitru (pro și contra, depinde de arbitru) prin energia pe care o avea, o energie ce-i venea probabil din dragostea pe care o avea pentru CSU. El nu numai că punea presiune pe arbitri, ci era și omul care, dacă vreun jucător avea vreo problemă, se implica direct în rezolvarea ei. Cred că ar fi de folos pentru CSU dacă ar apărea încă câțiva Mitea. Ar trebui inventat un alt Mitea. Dumnezeu să-l odihnească!"

Claudiu Hila - Președinte Asociația Al 6-lea Jucător
„Domnul Mitea a fost o surpriză totală pentru mine. Îl știam din vedere din sală, dar nu interacționasem cu el până acum 12 ani. În 2006 s-a înființat Asociația Al 6-lea Jucător, iar una din primele noastre idei a fost cea legată de organizarea la Sibiu a unui record mondial, cel mai lung meci de baschet din lume. Părea imposibil de realizat de o mână de suporteri, mai ales că necesarul financiar și logistic parea insurmontabil, cu zeci de porții de mâncare de asigurat zilnic, taxe de plătit, servicii care trebuiau achitate, consumabile, medici, permisiuni de a folosi spații de joc sau antrenament, medicație de asigurat sportivilor și multe altele. Când am discutat cu domnul Mitea despre proiect, dintr-o dată nu mai suna imposibil, ci realizabil, cu confirmări pe bandă rulantă, inclusiv de la Federația Română de Baschet. Nea Titi a reușit chiar să îi convingă pe aceștia din urmă să participe cu arbitri și a obținut chiar participarea președintelui FRB de la acea vreme la record.
Spuneam la început că dânsul a fost o surpriză totală pentru mine. De ce? Nu am crezut că o persoană publică poate să aibă o asemenea capacitate de a empatiza și de a ajuta oamenii din jur. Multe astfel de persoane promit lucruri și nu le fac, ori le fac cu greu...ori nu le fac deloc. La dânsul ușa era mereu deschisă, iar ce promitea, făcea. A fost și este incredibil pentru mine cât de mult voia să ajute și cât se implica când făcea ceva. Un suflet uriaș, cum nu am întâlnit până acum, care a avut enorm de multe realizări în viață, iar una dintre ele este că a reusit, prin contribuția decisivă a dânsului, să facă o mână de suporteri, cei ai CSU Sibiu, să se mândrească cu un record mondial. Astfel de persoane nu mor niciodată. Continuă să trăiască prin impactul puternic al acțiunilor din timpul vieții lor, prin amprenta lăsată asupra altor oameni. Și nu au fost puțini cei pe care domnul Mitea i-a indrumat, motivat, încurajat, ajutat. Sibiul e mai sărac fără dumneavoastră, d-le Mitea, dar veți rămâne întotdeauna o parte importantă din noi”.

Material aparut in CSU Fans Magazin - nr. 187

csufans/25.09.2018

NOTA: Continutul website-ului http://www.csufans.ro este destinat exclusiv informarii publice. Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in limita a 250 de cuvinte. In aceste cazuri, in mod obligatoriu, trebuie citata sursa informatiei, cu link catre site.

Este interzisa folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana, autor, articol, afisarea de anunturi publicitare, jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervam dreptul de a cenzura, sterge integral sau interzicerea dreptului de a posta, prin banarea / blocarea IP-ului dvs daca nu folositi un limbaj adecvat. CSUFANS.RO nu raspunde pentru continutul postat de utilizatori in rubrica de comentarii, aceasta responsabilitate revine integral autorului comentariului.

Afisari: 633

Adauga un comentariu

Numele *:


Email *:


Website :

Comentariul tau :
Cod de verificare:
->Clasament Liga Nationala de Baschet Masculin

Loc Club P
1 CSU Sibiu 42
2 U BT Cluj 41
3 CSM Oradea 39
4 SCMU Craiova 36
5 SCM Timisoara 34
6 BCM U Pitesti 34
7 Steaua Bucuresti 18
8 Dinamo Bucuresti 18


CSU Fans Magazin

CSU Fans Magazin