ro

en

deWRAcademy

Recordul intră Ón ultima sută (3 iunie 2007)

Bogdan Brylynski / Ziarul de Sibiu

Tinerii suporteri ai echipei de baschet CSU Sibiu au început ieri antrenamentele oficiale pentru tentativa de doborâre a recordului mondial „Cel mai lung meci de baschet. Sibienii vor să fure recordul tinerilor japonezi din Miyazaki. Ai au jucat baschet timp de 60 de ore, fără pauză. Proiectul aparţine Asociaţiei „Al 6-lea jucător” şi vor să “întindă” recordul până la 72 de ore. Pe toată durata tentativei, nici unul dintre cei 24 de jucători care vor intra în teren nu vor avea voie să părăsească suprafaţa de joc. O dată la 60 de minute, au dreptul la o pauză care nu poate depăşi cinci minute. În rest, totul se petrece pe marginea terenului. „Ce faceţi de acum încolo, faceţi doar cu gândul la record. Ca să puteţi bate un asemenea record e nevoie în primul rând de disciplină şi de multă voinţă”, sunt sfaturile cu care Flaviu Stoica antrenorul jucătorilor a început prima şedinţă de pregătire.
24 de tineri din localitatea japoneză Miyazaki au intrat de curând în Cartea Recordurilor după ce au jucat baschet încontinuu timp de 60 de ore. Cel mai lung meci de baschet din istorie. 60 de ore. Sunt multe? Sunt puţine? Tinerii suporteri ai echipei de baschet CSU sunt convinşi că la Sibiu acest record ar putea fi doborât.
La început a fost doar o idee. Ca de altfel toate proiectele Asociaţiei „Al 6-lea jucător”. Aşa a fost şi proiectul „Promovarea baschetului în şcoli”. O idee pe care mulţi au văzut-o nerealizabilă. Şi cu toate acestea, jucători de la CSU şi inimoasele fete de la Magic Sibiu au vizitat deja mai multe şcoli, unde au popularizat acest sport atât de iubit la Sibiu. Intrarea în Guiness Book este însă mult mai dificilă decât în sala Colegiului Ghibu. Cum şade bine unei idei, tinerii suporteri s-au hotărât că nu e destul să doboare recordul. Vor să meargă cu meciul până la limita a 72 de ore. Condiţiile sunt extrem de grele, de-a dreptul draconice. Pe toată durata tentativei, nici unul dintre cei 24 de jucători care vor intra în teren nu vor avea voie să părăsească suprafaţa de joc. O dată la 60 de minute, au dreptul la o pauză care nu poate depăşi cinci minute. În rest, totul se petrece pe marginea terenului. Saltele, saci de dormit, mese improvizate şi mâncare pe fugă. Cum nici unul dintre cei peste 30 de tineri înscrişi la preselecţie nu a jucat baschet profesionist, era evident că au nevoie de un coordonator, de un om care să îi facă să înţeleagă ce înseamnă un astfel de maraton. Flaviu Stoica, antrenorul echipei CSU din anii ă90, a venit ieri la Sala Transilvania pentru a-i monta pe viitori recordmeni mondiali. „Ce faceţi de acum încolo, faceţi doar cu gândul la record. Ca să puteţi bate un asemenea record e nevoie în primul rând de disciplină şi de multă voinţă. Dacă credeţi că sunteţi în stare, intraţi în teren. Dacă nu, lăsaţi-vă”, au fost primele cuvinte pe care Flaviu Stoica le-a adresat tinerilor jucători. De ieri şi până în 2 august, când va începe tentativa de doborâre a recordului, tinerii suporteri se vor antrena în permanenţă, urmând să treacă inclusiv printr-o simulare a tentativei. Însă pe lângă cei 24 de jucători, în angrenajul acestui eveniment sunt prinse alte zeci de persoane, cel puţin la fel de importante ca şi cei care vor intra în teren. Vorbim aici de arbitri, antrenori, organizatori, toţi cei care vor pune umărul ca să ducă Sibiul în Cartea Recordurilor.

http://ziaruldesibiu.ro/fullnews.php?ID=13614

NOTA: Este interzisa folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana, autor, articol, afisarea de anunturi publicitare, jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervam dreptul de a cenzura, sterge integral sau interzicerea dreptului de a posta, prin banarea / blocarea IP-ului dvs daca nu folositi un limbaj adecvat. CSUFANS.RO nu raspunde pentru continutul postat de utilizatori in rubrica de comentarii, aceasta responsabilitate revine integral autorului comentariului.

Afisari: 1542

Adauga un comentariu

Numele *:


Email *:


Website :

Comentariul tau :
Cod de verificare:
->Clasament Liga Nationala de Baschet Masculin

Loc Club P
1 U BT Cluj 31
2 CSU Sibiu 30
3 BC SCM Timisoara 29
4 CSM CSU Oradea 29
5 Steaua Bucuresti 29
6 BCM U Pitesti 27
7 Phoenix Galati 25
8 SCM U Craiova 24
9 BC Mures 23
10 Timba Timisoara 21
11 Politehnica Iasi 18
12 Dinamo Bucuresti 17


CSU Fans Magazin

CSU Fans Magazin