ro

en

de


*** CSU Sibiu - SCMU Craiova 77 - 68 ***


WRAcademy

Interviu cu William Hatcher, jucator CSU-SIBIU

R:         Îmi poţi spune câteva cuvinte despre tine?

WH:     M-am nǎscut în oraşul Flint, statul Michigan. Mai am un frate şi o sorǎ. Am absolvit Universitatea Miami din Ohio, secţia Marketing. Baschetul este un sport cu tradiţie în familia mea. Vǎrul meu, Charlie Bell, pe care îl admir foarte mult joacǎ în NBA pentru Milwaukee Bucks.

 

R:         Cum ai început sǎ joci baschet? Sau mai exact cine te-a îndrumat spre acest sport?

WH:     Tatǎl meu a fost cel care m-a îndrumat sǎ practic acest frumos sport. El chiar a jucat baschet profesionist în ţara mea natalǎ. Eu am început sǎ joc baschet la vârsta de 5 ani, iar tatǎl şi unchiul meu au fost primii mei antrenori. Tatǎl meu a amenajat un teren de baschet în curtea casei noastre. Dupǎ ce îmi terminam temele mergeam afarǎ şi jucam baschet cu prietenii pânǎ seara târziu pânǎ ce mama mǎ chema în casǎ.

      Prima mea echipǎ pentru care am jucat a fost cea din şcoala primarǎ, însǎ o perioadǎ de care îmi aduc aminte cu drag este cea din timpul liceului când am jucat într-o echipǎ de varǎ (echipǎ care evolua doar pe timpul verii), ea se numea Michigan Mustangs. Cu aceastǎ echipǎ am cǎlǎtorit foarte mult, am fost în Las Vegas, Los Angeles, Chicago, Orlando sau în Huston. Tot în acea perioadǎ am avut ocazia sǎ joc împotriva lui Carmelo Anthony, care pe atunci juca pentru Baltimore Select, o altǎ echipǎ de varǎ.

 

R:         Îţi aduci aminte de un sfat al tatǎlui tǎu care a devenit ulterior motto-ul tǎu?

WH:     Când am început sǎ joc baschet tata mi-a spus sǎ mǎ cred întotdeauna la fel de bun ca şi adversarul meu, sǎ nu mǎ îndoiesc de talentul meu, sǎ am încredere în mine şi sǎ nu las pe nimeni sǎ mǎ intimideze

 

R:        Unde ai mai jucat înainte sǎ ajungi la CSU Sibiu?

WH:     Înainte sǎ ajung la CSU am mai jucat în a doua ligǎ din Germania pentru Rhondorf Dragons. Acesta este cel de-al doilea an în Europa pentru mine.

 

R:         Cum caracterizezi echipa pentru care evoluezi acum?

WH:     Dupǎ pǎrerea mea CSU Sibiu este o echipǎ foarte bunǎ. Ca şi valoare suntem în primele douǎ echipe din ligǎ, alǎturi de CSU Ploieşti. Atunci când nu avem probleme de sǎnǎtate şi suntem într-o formǎ fizicǎ bunǎ suntem foarte greu de învins.  În ultimul timp ne-am îmbunǎtǎţit jocul din defensivǎ dar nici la capitolul atac nu stǎm foarte rǎu. În ceea ce privete punctele noastre slabe, cred cǎ ar trebui sǎ ne îmbunǎtǎţim capacitatea de a rǎmâne concentraţi pe parcursul întregului meci.

 

R:        Dacǎ ai putea sǎ alegi o echipǎ din NBA pentru care sǎ joci, care ar fi aceea şi de ce?

WH:     Aş alege, fǎrǎ doar şi poate pe Detroit Pistons. În primul rând pentru cǎ sunt din Michigan şi am şi eu patriotismul meu local. Sunt un mare fan al echipei din Detroit şi întotdeauna am visat sǎ joc pentru ei.

 

R:         Cum se încurajeazǎ William Hatcher înainte de fiecare meci?

WH:     “Încurajarea” începe acasǎ unde ascult muzica mea preferatǎ, în special Jay-Z, iar în salǎ, în timp ce ascult imnul României mǎ rog sǎ fac un joc bun.

 

R:         Cum te simţi în Capitala Europeanǎ a Culturii şi cum îţi petreci timpul liber?

WH:     Mǎ simt onorat sǎ fiu aici. Chiar dacǎ sunt în Sibiu datoritǎ job-ului meu pot sǎ spun cǎ este o experientǎ interesantǎ. Pânǎ acum nu am vǎzut decât centrul oraşului, asta pentru cǎ în timpul liber obişnuiesc sǎ dorm, antrenamentele fiind destul de obositoare. Îmi place Sibiul şi mǎ simt confortabil aici.

 

R:         Ce impresie ţi-au fǎcut fanii şi coregrafiile pe care le fac meci de meci?

WH:     Nu pot decât sǎ le spun cǎ îi iubesc şi cǎ le sunt recunoscǎtor. Fac viaţa grea celorlalte echipe iar pe noi ne motiveazǎ sǎ jucǎm mai bine. Ei sunt sursa noastrǎ de energie. Ceea ce au fǎcut ei înaintea meciului cu echipa din Ploieşti este uimitor pentru mine, asta pentru cǎ eu nu am mai vǎzut aşa ceva într-o salǎ de sport. Deodatǎ a început sǎ ningǎ cu panglici din hârtie albǎ. Sunt pur şi simplu uimitori.

 

R:        Ce sfat le-ai dat copiilor care îşi doresc sǎ aibǎ o carierǎ în baschet dar care dintr-un motiv sau altul îşi abandoneazǎ visul?

WH:     Eu cred cǎ dacǎ îţi doreşti ceva cu adevǎrat nimic nu-ţi poate sta în cale. Tot ce pot eu sǎ le spun este sǎ munceascǎ mult, sǎ-ţi canalizeze cât mai multǎ energie spre acest sport  şi sǎ nu lase pe nimeni niciodatǎ sǎ le spunǎ ce pot şi ce nu pot sǎ facǎ. Jucǎtorii celebrii din NBA au început sǎ joace baschet în liceu, adicǎ relativ târziu ca şi vârstǎ, însǎ prin muncǎ şi devotament au ajuns sus.

 Anisoara Dutu/ csufans.ro

 

NOTA: Continutul website-ului http://www.csufans.ro este destinat exclusiv informarii publice. Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in limita a 250 de cuvinte. In aceste cazuri, in mod obligatoriu, trebuie citata sursa informatiei, cu link catre site.

Este interzisa folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana, autor, articol, afisarea de anunturi publicitare, jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervam dreptul de a cenzura, sterge integral sau interzicerea dreptului de a posta, prin banarea / blocarea IP-ului dvs daca nu folositi un limbaj adecvat. CSUFANS.RO nu raspunde pentru continutul postat de utilizatori in rubrica de comentarii, aceasta responsabilitate revine integral autorului comentariului.

Afisari: 1760

Adauga un comentariu

Numele *:


Email *:


Website :

Comentariul tau :
Cod de verificare:
->Clasament Liga Nationala de Baschet Masculin

Loc Club P
1 CSU Sibiu 32
2 U BT Cluj 31
3 SCMU Craiova 29
4 CSM Oradea 28
5 SCM Timisoara 25
6 BCM U Pitesti 24
7 Dinamo Bucuresti 8
8 Steaua Bucuresti 7


CSU Fans Magazin

CSU Fans Magazin