ro

en

de


*** LNBM, etapa a XV-a: U Cluj 70-86 CSU Sibiu, Oradea 108-55 BC Mures, Galati 96-67 Timba, BC Timisoara 104-53 Dinamo, Iasi-Steaua, Craiova-Pitesti ***


WRAcademy

Protestul la Comisia Nationala impotriva Violentei in Sport

In conformitate cu statutul Federatiei Romane de Baschet, cu prevederile Legii Sportului 69/2000, coroborate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind violenta in sport, Federatia Romana de Baschet
DECIDE
A.
1. Urmare a incidentelor petrecute in sala Horia Damian din Cluj-Napoca in timpul si dupa partida dintre echipele U Mobitelco Cluj-Napoca si CSU Atlassib Sibiu, cf. Regulamentului General, Capitolul B punctul 2, dosarul disciplinar Cuic-Smith, instigare-riposta la violenta (vezi analiza Comisiei de Apel), va fi inaintat Comisiei Nationale impotriva Violentei in Sport.
2. Jucatorul Jason Smith care a actionat de o maniera care prejudiciaza imaginea baschetului (Cap.B alineatul 1.2 din RG), este amendat cu 500 Euro (cv. in lei).
3. Clubul U Mobitelco Cluj-Napoca si CSU Atlassib Sibiu sunt sanctionate ce amenda in cuantum de 500 de Euro (in parti egale - 250 Euro), pentru intreruperea jocului din data de 15 martie 2008, cf. Capitolului B articolul 9.5 din RG.
4. Se acorda avertisment arbitrilor intalnirii U Mobitelco Cluj-Napoca si CSU Atlassib Sibiu (Stelian Banica, Marius Udrica si Alexandru Olaru), care nu au gestionat disciplina pe terenul de joc. Conform raportului arbitrului Alexandru Olaru, jucatorul Keith Triplett a fost gestionat cu greseala tehnica si fault descalificator pentru injurii pe toata durata partidei la adresa domniei sale, fapte sustinute de raportul arbitrului international Marius Udrica. In urma analizei se constata ca greseala tehnica si descalificatorie au fost acordate de abia in ultimele 44 de secunde ale partidei.
De asemenea analiza inregistrarilor video arata instigare in gesturi nesportive ale jucatorului Cuic nesanctionat si neavertizat de catre arbitri intalnirii. Rapoartele suplimentare ale arbitrilor nu mentioneaza intreruperea jocului pentru actele de indisciplina. Se va analiza de catre Colegiul Central al Arbitrilor.
5. Protestul Asociatiei Al 6-lea jucator - Sibiu in atentia Ministerului de Interne, Clubului U Mobitelco Cluj-Napoca si FRB va fi depus in dosarul de disciplina Cuic-Smith, care va fi inaintat Comisiei Nationale impotriva Violentei in Sport.

Hotararea Federatiei Romane de Baschet poate fi citita aici.

NOTA: Este interzisa folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana, autor, articol, afisarea de anunturi publicitare, jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervam dreptul de a cenzura, sterge integral sau interzicerea dreptului de a posta, prin banarea / blocarea IP-ului dvs daca nu folositi un limbaj adecvat. CSUFANS.RO nu raspunde pentru continutul postat de utilizatori in rubrica de comentarii, aceasta responsabilitate revine integral autorului comentariului.

Afisari: 1827

Adauga un comentariu

Numele *:


Email *:


Website :

Comentariul tau :
Cod de verificare:
->Clasament Liga Nationala de Baschet Masculin

Loc Club P
1 U BT Cluj 27
2 CSU Sibiu 26
3 CSM CSU Oradea 25
4 Steaua Bucuresti 24
5 BCM U Pitesti 23
6 BC SCM Timisoara 24
7 SCM U Craiova 20
8 Phoenix Galati 21
9 BC Mures 18
10 Timba Timisoara 16
11 Dinamo Bucuresti 15
12 Politehnica Iasi 12


CSU Fans Magazin

CSU Fans Magazin