ro

en

de


*** CSU Sibiu - SCMU Craiova 77 - 68 ***


WRAcademy

Interviu cu jucatorul echipei CSU Sibiu, Brandon Johnson

Ovidiu_Matiu_CSU-Targoviste _4_.jpg

Lui “Beegee” îi place sã fie pe locul întâi

Pe Brandon Johnson, mama îl alintã “Beegee”, deşi prietenii au impresia cã are capul mare şi îl strgã “Head” (Cap). Alintat sau nu, Brandon a fost obişnuit cu locul întâi încã de pe vremea când juca baschet într-o ligã din Florida, pe care a câştigat-o

pe vremea când era licean. Ajuns în România, spune cã a fost plãcut surprins de calitatea baschetului şi neplãcut surprins de prestaþia arbitrilor.

 

Rep.: Spune-mi câte ceva despre Brandon Johnson.

Brandon Johnson: Am 22 de ani şi m-am nãscut în Orlando, Florida, într-o familie numeroasã. Am 6 fraţi şi o sorã, însã am crescut alãturi de numai 3 dintre fraţi şi de

sora mea, pentru cã pãrinţii mei nu s-au cãsãtorit niciodatã şi au rupt relaţia cât eu eram încã mic. Cu toate acestea, eu am avut o copilãrie fericitã şi nu a contat cã am crescut fãrã tatã, pentru cã mama este o femeie extraordinarã.

 

Rep.: Îţi aduci aminte de vreo poznã pe care ai fãcut-o când erai mic?

B.J.: Am fost un copil liniştit şi nu prea am fãcut pozne. Totuşi, îmi aduc aminte cã am venit acasã cu câteva note proaste şi chiar am fost suspendat pentru cã m-am bãtut la

şcoalã. Îmi amintesc cã beam apã şi un alt bãiat a venit şi m-a împins... M-am lovit cu gura de robinet, m-am enervat şi am sãrit la bãtaie. Aşa m-am ales cu suspendarea.

 

Rep.: Care sunt poreclele tale şi cine ţi le-a pus?

B.J.: Toate poreclele mele pleacã de la iniţialele numelui meu. Prietenii mei îmi spun B.J., B. Gizzle sau Head (cap), pentru cã susţin ei, am capul mare. Mama mã alintã Beegee.

 

Rep.: Când şi cum ţi-ai fãcut debutul în baschet?

B.J.: Am început sã joc baschet la vârsta de 6 ani. Nimeni nu m-a îndrumat cãtre acest sport, pur şi simplu m-am îndrãgostit de el, pentru cã îl practicam în fiecare zi în parc, alãturi de prietenii mei. Existã totuşi o persoanã care, deşi nu m-a îndrumat cãtre sala de sport, pentru cã acest lucru l-am fãcut singur, m-a marcat ca jucãtor. Este vorba de Dexter Williams, cel care mi-a fost antrenor atât la vârsta de 10 ani, când jucam în AAU, o ligã de varã, cât şi

la liceu.

 

Rep.: Care este cea mai mare satisfacţie pe care ţi-a adus-o baschetul?

B.J.: Aş putea vorbi despre trei satisfacţii pe care mi le-a adus acest sport. Când eram încã licean, am câştigat campionatul statal, iar la facultate, am

reuşit din nou sã mã clasez pe locul întâi în conferinţa de Vest. O altã amintire dragã este faptul cã într-un top 10 al celor mai frumoase faze din sport realizat de ESPN, eu m-am clasat pe locul întâi.

Rep.: Campionatul românesc este primul tãu contact cu baschetul european. Cum ţi se pare acest campionat, comparat cu cel din Statele Unite?

B.J.: Sunt plãcut surprins şi consider cã este o ligã bunã. Echipele împotriva cãrora am jucat pânã acum sunt destul de competitive. Diferenţa între baschetul de aici şi cel din State nu este foarte mare, numai cã acolo se joacã un baschet mai fizic, iar aici, jocul este parcã mai “moale”. O altã diferenţã este regula paşilor dar şi... prestaþia arbitrilor. Jocul nu este niciodatã corect pentru ambele echipe şi de multe ori arbitrii hotãrãsc soarta meciului.

 

Rep.: Cum ai descrie echipa pentru care evoluezi acum? Îi lipseşte ceva lui CSU Atlassib Sibiu?

B.J.: Toatã lumea spune cã ne lipseşte un pivot, dar vedeţi cã şi fãrã el reuşim sã câştigãm. Este, într-adevãr, mai dificil, pentru cã Scott se apãrã la pivotul echipei adverse şi pierde multã energie, pe care ar putea sã o foloseascã în atac.

 

Rep.: Cum ai explica faptul cã, de multe ori, echipa a intrat la vestiare în avantaj şi totuşi, la finalul meciului, voi aţi fost cei învinşi?

B.J.: O întrebare dificilã... Cred cã echipa înceteazã sã facã ceea ce pânã atunci ne aducea în avantaj. Ne entuziasmãm de faptul cã dominãm meciul şi ne pierdem ritmul. Atunci când se întâmplã asta şi echipa adversã reuşeşte sã înscrie câteva puncte, poate chiar sã conducã, situaţia devine de multe ori ireversibilã. E greu sã le depãşim entuziasmul şi sã recuperãm.

 

Rep.: Care este motto-ul tãu ca jucãtor?

B.J.: Înainte sã intru pe teren, mã gândesc la un sfat pe care mi l-a dat Dexter Williams, antrenorul despre care pot spune cã mi-a fost ca un tatã. El m-a învãţat cã, indiferent de situaţie, trebuie sã dau tot ce am mai bun pe teren, pentru ca, la sfârşitul meciului, sã nu

regret nimic.

Rep.: Ce-ţi place cel mai mult în România?

B.J.: De când am ajuns, am remarcat cât de frumoase sunt femeile de aici. De multe ori merg pe stradã şi le spun “Ciao, ce faci?”. Unele îmi rãspund la salut, iar altele doar îmi zâmbesc şi trec mai departe. Oamenii îmi par, în general, prietenoşi.

Rep.: Ce pãrere ai despre prestaţia fanilor?

B.J.: Fanii sunt extraordinari, sunt gãlãgioşi şi mã bucur cã sunt alãturi de noi meci de meci. Tocmai pentru asta îi iubesc mult. Când pierdem, se supãrã pe noi, dar e normal sã fie aşa.

Interviu realizat de Anişoara Duţu

NOTA: Continutul website-ului http://www.csufans.ro este destinat exclusiv informarii publice. Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in limita a 250 de cuvinte. In aceste cazuri, in mod obligatoriu, trebuie citata sursa informatiei, cu link catre site.

Este interzisa folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana, autor, articol, afisarea de anunturi publicitare, jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervam dreptul de a cenzura, sterge integral sau interzicerea dreptului de a posta, prin banarea / blocarea IP-ului dvs daca nu folositi un limbaj adecvat. CSUFANS.RO nu raspunde pentru continutul postat de utilizatori in rubrica de comentarii, aceasta responsabilitate revine integral autorului comentariului.

Afisari: 1937

Adauga un comentariu

Numele *:


Email *:


Website :

Comentariul tau :
Cod de verificare:
->
junecarinadan ( 14.12.2008 05:55 )
B.J. este un jucator de mare valoare si cred ca multi se bucura ca el a ajuns sa joace la Sibiu, pentru Sibiu. Un jucator de top. Sa speram ca va ramane la Sibiu pentru mai mult de un sezon. Bafta B.J. Good luck in career and in life.

Clasament Liga Nationala de Baschet Masculin

Loc Club P
1 CSU Sibiu 32
2 U BT Cluj 31
3 SCMU Craiova 29
4 CSM Oradea 28
5 SCM Timisoara 25
6 BCM U Pitesti 24
7 Dinamo Bucuresti 8
8 Steaua Bucuresti 7


CSU Fans Magazin

CSU Fans Magazin