ro

en

de


*** Final 4-ul Cupei Romaniei se va desfasura la Cluj, in perioada 17-18 aprilie. *** Semifinale F4: Dinamo Bucuresti - CSU Sibiu, U BT Cluj - CSM Oradea *** BCMU Pitesti - CSU Sibiu 74 - 78 (OT) ***


WRAcademy

C.S.U. Forest Sibiu IVEX Craiova 101-61 (41-37)

C.S.U. Forest Sibiu – IVEX Craiova 101-61 (41-37)

(Tribuna Sporturilor, Anul IV, nr.211, 18.04.-24.04.1994, Octavian Rusu)

„Cântă zeiţă mânia ce-aprinse pe-Ahil Peleianul” sau NICU LEFTER, PE POST DE STRÂMBĂ-LEMNE, ÎNDOAIE... PĂDURILE DE PRAZ ALE OLTENILOR


O repriză de tatonare, de luptă surdă şi îndârjită, urmată de una strălucitoare a sibienilor, în care au demostrat o superioritate tehnico-tactică covârşitoare, pe fondul unui veritabil show baschebalistic, constituie elementele definitorii ale unei partide de referinţă. Un meci ce avea să demonstreze, indubitabil şi indiferent de ierarhia finală a acestei ediţii de campionat, că C.S.U. Forest nu este o echipă de locul 7.

Cu Nelu Lefter irezistibil – acesta nu numai că a confirmat evoluţia foarte bună de la Cluj, dar a demostrat că s-au grăbit nejustificat cei care îl tot îndemnau să asculte „cântece de leagăn” –, cu Claudiu Muntean dezlănţuit, cu Cornel Alecu şi pe post de aruncător de 3 puncte, cu Krasnosciuk penetrant şi precis în aruncările la coş, cu tinerii Viciu şi Lăpădat în plină confirmare a ascensiunii valorice, cu ceilalţi jucători intraţi pe teren, foarte utili, C.S.U. Forest Sibiu a oferit, în repriza secundă, un veritabil recital baschebalistic pe care cei prezenţi în sală nu îl vor uita multă vreme.

Prima repriză este deosebit de disputată, importanţa partidei – o opţiune serioasă pentru posibilitatea participării la una din competiţiile europene intercluburi – punându-şi amprenta asupra jocului ambelor echipe. Până la jumătatea primei reprize, nici una din echipe nu reuşeşte să ia un avans semnificativ. Abia în min. 11 gazdele se desprind uşor (20-11), lăsând impresia că vor controla în continuare partida. Dar craiovenilor nu le surâde această perspectivă, îşi aruncă în luptă toate reusursele, profită de unele desincronizări în jocul echipei sibiene, egalează şi preiau conducerea în min. 14 (22-24).

Cu 5 minute înainte de sfârşitul primei părţi a jocului, scorul era egal (28-28). În finalul primei reprize, reuşesc totuşi să-şi impună jocul, iar la pauză scorul de pe tabela de marcaj le era din nou favorabil (41-37).

A urmat o repriză secundă memorabilă, în care spectatorii au putut urmări o prestaţie sportivă de excepţie a echipei sibiene: scheme tactice diverse şi bine aplicate, combinate cu acţiuni spontane, pline de inteligenţă şi eficacitate, folosirea aproape a tuturor procedeelor de aruncare la coş cunoscute în baschet, apărare mobilă adaptată din mers situaţiilor de joc, artificii spectaculare ce au făcut deliciul publicului. Scorul a luat proporţii pe măsura trecerii timpului de joc (53-44 în min. 24; 81-51 în min. 32; 89-53 în min. 35; 95-55 în min. 38), în final elevii antrenorului Mircea Vulc terminând învingători la confortabila diferenţă de 40 de puncte (101-61).

Partida de sâmbătă a confirmat şi aprecierile noastre vizavi de cunoştinţele tehnico-tactice ale echipei, de posibilităţile sale de expresie în teren, care conduc la concluzia că pasionatul, reputatul, modestul şi tenacele antrenor Mircea Vulc a reuşit să formeze o echipă cu personalitate distinctă în campionatul divionar A de baschet masculin. Corect şi exact arbitrajul cuplului bucureştean Marius Marinescu – Şerban Dabija.

Au înscris: Lefter (36), Muntean (35), Krasnosciuk (10), Alecu (8), Tordai (4), Viciu (3), Doros (3) şi Lăpădat (2) pentru C.S.U. Forest, respectiv Gotskov (19), Săftescu (17), Mătăsaru (7), Grigore (5), Şarlă (4), Surdu (2) şi Marcovici (2) pentru Craiova.

 

Oana Lata /05.03.2010

NOTA: Continutul website-ului http://www.csufans.ro este destinat exclusiv informarii publice. Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in limita a 250 de cuvinte. In aceste cazuri, in mod obligatoriu, trebuie citata sursa informatiei, cu link catre site.

Este interzisa folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana, autor, articol, afisarea de anunturi publicitare, jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervam dreptul de a cenzura, sterge integral sau interzicerea dreptului de a posta, prin banarea / blocarea IP-ului dvs daca nu folositi un limbaj adecvat. CSUFANS.RO nu raspunde pentru continutul postat de utilizatori in rubrica de comentarii, aceasta responsabilitate revine integral autorului comentariului.

Afisari: 1167

Adauga un comentariu

Numele *:


Email *:


Website :

Comentariul tau :
Cod de verificare:
->Clasament Liga Nationala de Baschet Masculin

Loc Club P
1 CSU Sibiu 42
2 U BT Cluj 41
3 CSM Oradea 39
4 SCMU Craiova 36
5 SCM Timisoara 34
6 BCM U Pitesti 34
7 Steaua Bucuresti 18
8 Dinamo Bucuresti 18


CSU Fans Magazin

CSU Fans Magazin