ro

en

de


*** CSU Sibiu - SCMU Craiova 77 - 68 ***


WRAcademy

Interviu - Andelko Mandic

  Interviu preluat din numarul 93 al revistei CSU Fans Magazin .  

 Este unul din străinii cu cea mai mare experienţă în Divizia A, iar iubitorii baschetului îl cunosc bine pentru că a jucat de multe ori împotriva echipei lor de suflet. De data aceasta nu îl vor vedea pe parchet, ci pe marginea lui de unde îşi va coordona echipa din postura de antrenor, rol nou pe care şi-l asumă cu responsabilitate, dar şi cu optimism.

Rep.: Povesteşte-mi pe scurt cum ai ajuns la baschet?

A.M.: Am început la şcoală la vârsta de 13 ani, după care am continuat în liceu până când am ajuns să joc în prima divizie. A fost un drum normal, am parcurs toate etapele pe care ar trebui să le parcurgă un jucător, am jucat inclusiv în liga a treia, practic de acolo a început drumul spre profesionism. Nu am avut pe cineva în familie care să mă fi îndrumat, am ales acest sport din plăcere şi sunt singurul din familie care a ajuns să facă o profesie din sport în general şi din baschet în special.

Rep.: Care sunt cele mai importante performanţe obţinute ca jucător?

A.M.: Nu am câştigat titluri, într-un an am fost coşgheterul ligii secunde, dar vreau să subliniez un lucru. Mi-am îndreptat mereu paşii spre echipe mai mici, sufletiste, în care atmosfera a fost bună şi totul se baza pe relaţii strânse între cei implicaţi. Nu m-am simţit niciodată bine acolo unde au fost mulţi bani şi multă presiune din toate părţile.

Rep.: Este prima ta experienţă ca antrenor. Cum caracterizezi începutul noii cariere?

A.M.: Nu e uşor deloc. Chiar şi acum gândesc ca un jucător, deşi nu mai sunt pe parchet de peste trei luni. Dar cred că este normal să se întâmple asta după ce timp de 20 de ani am fost jucător. Munca depusă până acum mă satisface, staff-ul din Craiova şi jucătorii mă ajută să fiu mai bun.

Rep.: Cum ai fost primit de jucătorii ai căror adversar ai fost în teren?

A.M.: Sunt doar doi jucători aici împotriva cărora am jucat. Poate ar trebui să îi întrebi pe ei. E posibil să fie puţin ciudat pentru ei, dar eu nu m-am gândit niciodată la asta pentru că suntem de aceeaşi parte a baricadei şi luptăm pentru acelaşi scop. Depindem unii de alţii. Trebuie să recunosc că e o întrebare bună şi mi-a dat de gândit.

Rep.: Ce importanţă are venirea lui LeVar Seals la echipă?

A.M.: Venirea lui este un mare câştig pentru echipă. Este un jucător foarte bun, înţelege baschetul, în plus este şi un om de calitate. Încă nu s-a integrat perfect în angrenajul echipei, dar sunt foarte mulţumit de felul în care antrenează şi joacă.

Rep.: Care este obiectivul echipei? Este acelaşi cu obiectivul tău personal la echipa Craiovei?

A.M.: Îţi ofer un răspuns diplomat. Obiectivul nostru este să jucăm baschet. Vrem să construim o echipă, iar lucrul acesta se face pas cu pas şi necesită mult timp. Cu siguranţă nu ne vom da înapoi de la orice şansă ni se oferă în acest campionat, incluzând aici şi lupta pentru playoff.

Rep.: Care este visul tău ca antrenor? De ce ai ales acest drum?

A.M.: Îmi place să câştig, indiferent de jocul în care sunt implicat. Sunt ambiţios. Acestea sunt principalele motive pentru care sunt acum antrenor. Desigur, cu timpul îmi voi perfecţiona munca. În viaţa oricărui antrenor, ca şi a unui sportiv, există momente bune şi mai puţin bune, aşa că sunt pregătit pentru orice. Sper că voi fi un antrenor mai bun decât am fost ca jucător în condiţiile în care sunt mulţumit de ceea ce am realizat ca jucător. Am avut o şansă mare aici la Craiova, dar este şi o responsabilitate mare. Sper ca prin muncă şi învăţătură să fac o carieră bună ca antrenor.

Rep.: Există la Craiova preocupare pentru creşterea tinerilor jucători? Te-ai implica într-un proiect pentru tineri?

A.M.: Nu ştiu prea multe despre situaţia copiilor sau a juniorilor din Craiova, cert este că juniorii şi copiii sunt o problemă mare peste tot în România. La echipele româneşti cei mai buni români au peste 30 de ani, iar asta spune multe despre felul în care sunt sprijiniţi şi trataţi tinerii şi copiii. Personal nu mă văd antrenând copii, dar mi-ar plăcea să lucrez cu juniori de la 16 ani în sus. Nu aş spune nu vreunui proiect sau program în această direcţie.

Rep.: Se aude ceva despre noua sală polivalentă din Craiova? Există şansa să jucaţi acolo meciurile de pe teren propriu?

A.M.: Din câte am auzit, este posibil să fie inaugurată în luna martie, deci sper să ne încheiem sezonul în noua sală. Nu am avut ocazia să văd interiorul, dar dacă arată la fel ca de afară, este foarte bine.

Rep.: Eşti în România de mai mulţi ani. Ce îţi place la această ţară? Ce crezi că poate fi îmbunătăţit?

A.M.: Sunt de 4 ani aici şi am avut ocazia să ajung chiar mai demult aici. Până acum m-am simţit foarte bine, am lucrat cu oameni demni de încredere şi bine intenţionaţi şi nu am întâmpinat probleme. Pot observa diferenţe de mentalitate între nord şi sud, sau între est şi vest, dar asta se întâmplă la toate popoarele şi dau farmec unei naţiuni. Pentru că sunt în situaţia de a călători mult, aş schimba felul în care se circulă. Sunt prea puţine autostrăzi şi prea multe maşini, lucru ce duce la pierdere inutilă de timp.

Rep.: Te rog să adresezi un mesaj iubitorilor de baschet din Sibiu!

A.M.: Sibiul, la fel ca Mureşul sau Clujul, reprezintă ceea ce îmi place să văd în materie de baschet: un public fidel şi cunoscător care este aproape de echipă chiar când lucrurile nu merg foarte bine. Indiferent de adversar, publicul este acelaşi, la fel de dedicat şi implicat, iar noi, antrenori şi sportivi, simţim asta, fiindcă pentru public jucăm. Să continuaţi să vă susţineţi echipa în acelaşi mod pentru că şi jucătorii vor simţi asta şi vor juca tot mai bine!

Rep.: Mulţumesc de amabilitate şi mult succes în cariera aleasă!

A.M.:Şi eu îţi mulţumesc şi sper să ne vedem la Sibiu!

Călin Găvozdea/21.11.2011 

NOTA: Este interzisa folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana, autor, articol, afisarea de anunturi publicitare, jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervam dreptul de a cenzura, sterge integral sau interzicerea dreptului de a posta, prin banarea / blocarea IP-ului dvs daca nu folositi un limbaj adecvat. CSUFANS.RO nu raspunde pentru continutul postat de utilizatori in rubrica de comentarii, aceasta responsabilitate revine integral autorului comentariului. 

NOTA: Continutul website-ului http://www.csufans.ro este destinat exclusiv informarii publice. Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in limita a 250 de cuvinte. In aceste cazuri, in mod obligatoriu, trebuie citata sursa informatiei, cu link catre site.

Este interzisa folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana, autor, articol, afisarea de anunturi publicitare, jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervam dreptul de a cenzura, sterge integral sau interzicerea dreptului de a posta, prin banarea / blocarea IP-ului dvs daca nu folositi un limbaj adecvat. CSUFANS.RO nu raspunde pentru continutul postat de utilizatori in rubrica de comentarii, aceasta responsabilitate revine integral autorului comentariului.

Afisari: 1268

Adauga un comentariu

Numele *:


Email *:


Website :

Comentariul tau :
Cod de verificare:
->Clasament Liga Nationala de Baschet Masculin

Loc Club P
1 CSU Sibiu 32
2 U BT Cluj 31
3 SCMU Craiova 29
4 CSM Oradea 28
5 SCM Timisoara 25
6 BCM U Pitesti 24
7 Dinamo Bucuresti 8
8 Steaua Bucuresti 7


CSU Fans Magazin

CSU Fans Magazin