Sibiul.ro   |  CSU FANS   |  Facebook CSU Fans   |  CHAT   |  CSU Sibiu   |  FRBaschet   |  totalbaschet   |  DAbaschet   |  24 secunde   |  NBA   |  eurobasket

PROIECT-Promovarea baschetului in scoli

User avatar
Posts: 1426
Joined: 05.02.2006 18:09
Location: sibiu
PostPosted: 24.08.2006 13:04
Primul prioect de mare anvergura al asociatiei a fost conceput si a primit acordul comitetului director. Astept sa se implice cit mai multi in acest proiect care sper sa fie o reusita!

Proiect

Promovarea baschetului în şcoli


Introducere
În ultimii ani, baschetul a devenit un fenomen de masă în lume şi tinde să devina la fel în România. Acest joc a devenit foarte popular, iar un merit deosebit îl au jucătorii străini care activează în campionatul românesc. Aceştia au ridicat nivelul competiţiei şi au (re)adus spectatorii în sălile de baschet prin spectacolul pe care îl oferă în teren.

Despre asociaţie
Afluenţa spectatorilor a adus cu sine un feed-back puternic, mai ales in rîndul suporterilor sibieni care s-au constituit într-o asociaţie numită "Al 6-lea jucător". Asociaţia îşi propune activităţi diversificate, cum ar fi dotarea galeriei de baschet cu materiale pentru coregrafie, deplasarea unui număr cît mai însemnat de suporteri la meciurile din deplasare, sărbatorirea jucătorilor echipei CSU Sibiu de ziua lor, confecţionarea de tricouri şi fulare şi alte materiale promoţionale cu însemnele asociaţiei, editarea unei reviste periodice, promovarea baschetului pe cît mai multe căi, inclusiv mass-media.

Obiectivele proiectului
Una din căile prin care asociaţia "Al 6-lea jucător" înţelege să promoveze baschetul este prezenţa periodică în şcoli şi dialogul cu elevii. Proiectul acesta se adresează grupei de vîrsta 9-13 ani (elevii claselor a IV-a - a VII-a) din şcolile generale, respectiv liceele din oraşul Sibiu. În acest sens, unii membri ai asociaţiei (între 2 şi 4) insoţiţi de cîte un jucător al echipei CSU Sibiu vor face vizite periodice în şcoli pentru ca elevii să dialogheze cu sportivul, să afle amănunte din pregătirea pe care acesta o are de făcut, să cunoască o parte din etapele pe care sportivul le-a avut de parcurs în carieră, momente plăcute sau mai puţin plăcute din viaţa de sportiv, să conştientizeze faptul că un sportiv are nevoie de anumite calităţi (punctualitate, seriozitate, corectitudine, răbdare, spirit de echipă, ambiţie), calităţi pe care şi copiii le pot dezvolta atît la scoală cît şi în afara ei. De asemenea, din aceste dialoguri, elevii vor afla cîteva lucruri şi despre efectele nocive pe care drogurile uşoare (ţigări, alcool) le pot avea asupra organismului uman. Prin aceasta, asociaţia doreşte să sensibilizeze copiii aflaţi la vîrsta la care pot fi atraşi cu uşurinţă spre aceste pericole.
În cadrul acestor întîlniri se va pune un accent deosebit pe practicarea sportului de masă şi pe importanţa orelor de educaţie fizică prevăzute în programa şcolară. Este cunoscut faptul ca tot mai mulţi copii sînt scutiţi prea uşor de orele de educaţie fizică, acestea fiind considerate neînsemnate şi neproductive de către copii şi chiar de către părinţii lor. Prin aceste dialoguri asociaţia îşi propune să formeze copiilor o percepţie corectă asupra sportului de masă ca mijloc de recreere şi relaxare cu ajutorul căruia îşi pot îmbunătăţi performanţele şcolare precum şi a sportului de performanţă ca ambasador al spiritului de competiţie şi de fair-play.

Buget:
Pentru demararea proiectului:
☺ bannere cu numele sponsorilor

La fiecare întîlnire:
☺ 12 maiouri colorate (cîte şase de un fel) - 100 RON (?)
☺ Una/două mingi de baschet mărimea 5 - 50 /100 RON
Aceste materiale vor rămîne în dotarea şcolilor pentru a fi folosite de către elevi în orele de educaţie fizică sau în pauze.
În funcţie de fondurile disponibile, asociaţia îşi rezervă dreptul de a reduce sau de a îmbunătăţi cuantumul destinat achiziţiilor de echipamente sportive.
☺ Poze jucător cu autograf – 20 RON


Model program:

Timp alocat Activitate
5 min dialog introductiv cu participarea direcţiunii sau a unui profesor de sport
10-15 min dialog sportiv – elevi; elevii adresează întrebări după prezentarea materialului de către sportiv
5 min tragerea la sorţi a elevilor participanţi la exerciţiile şi jocurile propuse
10 min exerciţii de bază (de încălzire, specifice jocului de baschet)
15 min joc de baschet între elevii aleşi (doua reprize a cîte 6 minute cu pauză scurtă între reprize)
10 min acordarea de autografe şi materiale care intră în dotarea şcolilor
Total timp : 55-60 min


Note:
* proiectul nu are nevoie de aprobări speciale de la alte instituţii decît şcolile
* programul model poate fi efectuat în şcolile care deţin teren/sală de sport dotată cu panouri de baschet. Acest tip de întîlnire poate avea loc şi în şcolile care nu deţin asemenea dotări, însă doar în măsura în care se va putea procura un panou mobil. Altfel, programul va suferi modificări pe care le vom anunţa la timpul potrivit.
* pentru ca tragerea la sorţi să ocupe cît mai puţin timp, elevii îşi vor scrie numele pe bilete înainte de întîlnire. Pentru acest lucru sperăm sa primim susţinere din partea profesorilor de sport.
* dupa întîlnirea cu elevii poate avea loc o scurtă şedinţă cu profesorii de sport şi (eventual) direcţiunea
* dupa un timp (4-6 săptămîni) se va vizita şcoala de unul sau mai mulţi membri ai asociaţiei pentru a vedea urmările întîlnirii (dialog cu profesorii implicaţi)
* mereu trebuie avut un plan de rezervă, adică un jucător care ar putea lua repede locul altuia în caz de necesitate
* între 01.-15.09. vor fi contactate direcţiunile şcolilor din Sibiu (şi zonele limitrofe? - Şelimbar, Cristian, Şura Mică, Cisnădie)
* credeti ca ar fi bine să pregătim afişe pe care să la punem în şcoală cu cîteva zile înainte?
* pentru o bună desfăşurare am avea nevoie de o staţie cu microfon. Sînt şcoli care deţin aşa ceva, dar trebuie să ne gîndim şi la cele care nu dispun de asemenea dotări.

Cine are idei care pot ajuta la buna desfăşurare a proiectului este rugat să nu se abţină.

De asemenea, avem nevoie de donaţii. Orice sumă este binevenită! Şi tu poţi contribui la reuşita proiectului! Pentru donaţii trimite un mesaj privat la reggie sau, la meciurile de acasa, caut-o pe monica in sector A rand R loc 1 (are chitantier). Toate încasările şi cheltuielile vor fi transparente, la fel ca la toate celelalte acţiuni ale asociaţiei.
User avatar
Posts: 291
Joined: 25.03.2006 18:57
Location: Sibiu
PostPosted: 24.08.2006 22:23
Sper doar ca in acest proiect sa nu va loviti de profesori comunisti care nu vor sa lase de la ei. in rest..........reggie......esti cel mai indicat pt aceasta activitate plus ca ai experienta in domeniu.
Super proiect...................felicitari!
Sincer, prima imagine care mi-a venit acum in minte este: Elemer Tordai inconjurat de pusti! Sper sa faceti poze care sa ffie puse apoi in revista, in scoli.
JOY is what happens when we allow ourselves to recognize how great things really are.
User avatar
Posts: 679
Joined: 26.02.2006 16:21
Location: sibiu
PostPosted: 27.08.2006 15:25
problema ar fi alta.aproximativ 75 80% din elevii sibieni habar nu au de CSU SIBIU.daca ii intrebi nu stiu ca sibiul are echipa de baschet.sper ca nu va suparati dar asta este adevarul.
"Ionele azi nu joaca "u"" :D
User avatar
Posts: 1157
Joined: 08.11.2005 11:55
Location: Sibiu
PostPosted: 27.08.2006 16:33
M_Ovidiu wrote:problema ar fi alta.aproximativ 75 80% din elevii sibieni habar nu au de CSU SIBIU.daca ii intrebi nu stiu ca sibiul are echipa de baschet.sper ca nu va suparati dar asta este adevarul.


pai tocmai asta e: sa afle tot poporul de CSU si de cat de bun e baschetul!
User avatar
Posts: 31
Joined: 22.04.2006 13:47
PostPosted: 28.08.2006 00:51
Eu nu mai sunt eleva, sunt deja studenta si nici nu sunt din Sb, dar am aflat despre CSU de al colegi.Am mers cu ei al un meci din curiozitate ca prea tot laudau echipa.Dupa acest prim meci m-am indragostit sincer in primul rand de atmosfera din sala si apoi de echipa, care este fantastica.Atata am avut de precizar pt moment:).
User avatar
Posts: 1426
Joined: 05.02.2006 18:09
Location: sibiu
PostPosted: 03.09.2006 10:16
miine incepe activitatea la toate scolile, asa ca saptamina viitoare este rezervata vizitelor la scoala si stabilirea contactelor/programului de desfasurare.

miine sigur nu voi merge, dar de marti incolo pina vineri am timp. nu vreau sa ma duc singur, de aceea astept mesaje pe privat de la cei care vor sa ma ajute.

atasez acum tabelul pe care il vom folosi atunci cind vom merge la scoli.
Attachments
Tabel - proiect baschetul in scoli.doc
(41.5 KiB) Downloaded 353 times
User avatar
Posts: 1426
Joined: 05.02.2006 18:09
Location: sibiu
PostPosted: 12.09.2006 22:09
nu am mai scris nimic pentru ca actiunea treneaza dintr-un motiv intemeiat. avem nevoie de o cerere scrisa cu semnatura presedintelui si stampila asociatiei. pina nu avem stampila, nu putem merge la ISJ. am vorbit cu inspectoarea de sport care m-a indrumat spre inspectoarea generala. sigur nu vor fi probleme cu primirea acordului.
de indata ce stampila va fi gata, merg la ISJ.
User avatar
Posts: 1397
Joined: 14.05.2006 10:27
Location: Sibiu
PostPosted: 11.10.2006 13:29
ofer promovare gratuita in ziar... mai in gluma mai in serios. dar daca credeti ca se cade si ca ar ajuta cu ceva, poate am putea sa scriem un material in avans, despre proiectul asociatiei, dupa care sa facem o chestie asemanatoare cu ce face Gazeta Sporturilor, adica sa tratam fiecare eveniment pe larg. Daca credeti ca e o idee buna, o dezvoltam
User avatar
Posts: 1426
Joined: 05.02.2006 18:09
Location: sibiu
PostPosted: 11.10.2006 22:40
cred ca e o idee buna. ar fi foarte rau daca nu s-ar populariza aceasta actiune. eu chiar sper sa fie si televiziunile locale prezente.
dar, in primul rind, sper sa putem demara actiunea. la ultima intilnire auspiciile nu au fost foarte bune. sper ca pina luni sa stim exact pe ce ne bazam.
User avatar
Posts: 150
Joined: 15.02.2006 21:02
PostPosted: 14.10.2006 00:26
Reggie te-am mai felicitat de vreo 2-3 ori pt articolul din revista dar treaba asta cu promovarea baschetului in scoli ...... ziceti-mi unde sa votez cea mai buna initiativa a anului?? :))) fara vraja, e o suuuuuuuper idee....... iti garantez ca daca vii in liceul meu cel putin , elassar poate confirma si alti forumisti ..... va fi un mega succes (Lazar e lic meu ca sa nu ma pierd pe drum ;) ) ..... deci daca vrei sa organizezi treaba asta in lazar, ai tot sprijinul din partea mea. Te ajut cu orice, doar spune ;) ...... mai vb noi oricum ....... aducem si tv sport ce naiba !!! :))
He did it again!!!
User avatar
Posts: 3084
Joined: 09.11.2005 12:46
Location: Sibiu si imprejurimi (pe o raza de 400 km :) )
PostPosted: 20.10.2006 14:10
O veste buna (intre atatea rele si cu atmosfera asta incordata - chiar si intre noi, suporterii, ceea ce nu ar trebui sa se intample): cineva (nu-i dau numele inca pentru ca poate ies alte discutii, degeaba), deci cineva ne-a dat cate 2.5 mil pentru primele 2 actiuni in scoli. Asa ca avem si ceva buget acum, nu mai trebuie sa punem din banii nostri (sau poate completam doar cu ceva). Sa dam drumul la achizitii.....

A, mai sunt persoane interesate sa ajute la buna desfasurare a acestei actiuni? Prima va fi in 30.10 la o scoala care va fi comunicata ulterior.
User avatar
Posts: 2386
Joined: 14.04.2006 11:55
Location: Sibiu
PostPosted: 20.10.2006 14:14
Claudiu : Eu ; Reggie ; Ivan suntem prezenti la aceasta actiune..dar aseara spunea Reggie ca ne mai trebuie 1 persoana maxim 2 deci cine se ofera :D :D ??
Huidu, trei morti, scapa oricum/Enache face puscarie pentru un pumn!
User avatar
Posts: 479
Joined: 27.12.2005 11:15
Location: Sibiu
PostPosted: 25.10.2006 11:03
Fiindca tot este clubul nostru: Clubul Sportiv Universitar Sibiu, iata cum stau lucrurile la Universitate, intr-un interviu cu prof.univ.dr. Dionisie Turcu, şeful Catedrei de Educaţie fizică şi sport a Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu !

http://www.tribuna.ro/index.php?id=360& ... &tx_ttnews[year]=2006&tx_ttnews[month]=10&tx_ttnews[day]=25&tx_ttnews[tt_news]=3260&tx_ttnews[backPid]=360

În exclusivitate: Facultăţile de Medicină şi Inginerie sibiene - "restanţiere" la sport

- interviu cu prof.univ.dr. Dionisie Turcu, şeful Catedrei de Educaţie fizică şi sport a Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu -

De aproape 30 de ani, profesorul Dionisie Turcu activează în învăţământul superior sibian, în prezent coordonând Catedra de Educaţie fizică şi sport din Universitatea sibiană. În această vară a absolvit a patra promoţie la forma lungă de învăţământ, a zecea la Colegiul de măiestrie sportivă şi prima promoţie de masteranzi. (În paranteză fie spus, printre absolvenţii de masterat se află câţiva dintre cei mai cunoscuţi dascăli de sport din Sibiu: Maria Macarie, Ioan Chindriş, Ioan Domnar, Octavian Creţu, Ioan Miclăuş...).

- Ce mai faceţi, domnule profesor, în afară de... muşchi?

- Sunt supărat, domnule! În timp ce în toate ţările civilizate se acordă o importanţă majoră educaţiei fizice şi sportului, în Universitatea noastră doi decani sunt total refractari la ideea de mişcare şi de sănătate a studenţilor.

- Cum aşa?

- Uite aşa. Deşi rectorul, prof.univ.dr. Constantin Oprean, şi prorectorul, prof.univ.dr. Dan Duşe, susţin deplin Catedra de Educaţie fizică şi sport, susţin ideea că studenţii au nevoie de mişcare - în completarea formării lor profesionale - decanii facultăţilor de Medicină şi Inginerie, prof.univ.dr. Manuela Mihalache, şi, respectiv, prof.univ.dr. Calaftion Sofonea, au trecut această disciplină la capitolul "facultativ".

- Şi, care-i baiul?

- Conform Legii 69/2000 şi a Regulamentului de aplicare a acestei legi, "disciplina Educaţie fizică şi sport este inclusă, de regulă, în categoria disciplinelor complementare, împreună cu alte discipline necesare pregătirii specialistului, inclusiv limbile străine. Ponderea disciplinelor complementare din numărul total de ore pentru disciplinele obligatorii este, de regulă, cuprinsă între 5 şi 10 la sută (...) Prin implemnetarea Programului Bologna, începând cu anul universitar 2005/2006, educaţia fizică şi sportul se poate reduce de la 4 semestre, la 3 semestre şi de la un volum total de 112 ore la un volum total de maximum 84 de ore (...)".

Prin nesocotirea legii şi trecerea educaţiei fizice la disciplinele facultative - în ciuda opoziţiei mai multor şefi de catedră - studenţii trebuie să plătească o taxă suplimentară şi să alcătuiască grupe cu minimum 20 de participanţi.

- Se poate vorbi despre un abuz în cazul celor doi decani, care vor să "scoată" nişte medici şi nişte ingineri... cocoşaţi?

- Bineînţeles, iar răspunsul că "nu sunt bani" este un pretext jalnic.

- Acum 40 de ani, când eram student, abia aşteptam orele de sport. Acum cum se desfăşoară acestea?

- În cadrul Catedrei noastre, de câţiva ani venim în întâmpinarea studenţilor cu oferta cea mai potrivită la posibilităţile existente, ei alegând între volei, baschet, fotbal, gimnastică aerobică şi culturism. Colaborăm cu Clubul Sportiv Municipal şi studenţii au acces la Bazinul Olimpia la un preţredus. În sălile de gimnastică, în timpul orelor, le oferim studenţilor muzică, video-casete, DVD-uri, pentru ca orele să fie cât mai atractive.

- Cred că nu numai studenţii, ci tinerii de azi, în general, s-au lenevit. Din clasa în care a fost fiica mea cea mică, jumătate dintre elevi aveau scutire de la orele de sport, nu şi de la internet sau disco-baruri...

- Într-adevăr, 20 la sută - dacă nu mai mult - dintre studenţi se află sub nivelul mediu de motricitate (mai ales fetele) în comparaţie cu generaţiile anterioare.

- Citeam undeva că bunăstarea materială dă naştere la obezitate (vezi Statele Unite şi Germania, unde "graşii" sunt predominanţi), iar obezitatea naşte boli...

- Oameni cu "doxă" nu-şi dau seama cât rău produce lipsa de mişcare, sedentarismul... Consistoriul Evanghelic Superior a publicat în 26 septembrie 1866 următorul ordin: "Gimnastica constituie la toate gimnaziile o parte integrantă a educaţiei publice şi, în consecinţă, este pentru toţi elevii, de la vârsta de 10 ani împliniţi, obiect obligatoriu. Scutiri de la participarea la orele de gimnastică se aprobă de direcţiune numai pe baza unei cereri din partea părinţilor, însoţită de un certificat medical că respectivul nu este apt pentru aceste ore din cauza unor deficienţe fizice. Prezbiteriile sunt obligate de a purta de grijă ca fiecare şcoală să aibă încăperi potrivite pentru practicarea gimnasticii (...)". Astăzi, după 150 de ani, la noi se construiesc şcoli fără sală de sport, iar pe terenurile de sport se fac parcări (vezi curtea Facultăţii de Litere) sau se construiesc blocuri (vezi "mamutul" de pe fostele terenuri ale CSS Sibiu, pe str. Independenţei)... Renumitul medic Iuliu Haţieganu este considerat "părintele sportului universitar", în urmă cu 70 de ani, rector al Universităţii "Babeş" din Cluj fiind, a introdus educaţia fizică drept disciplină obligatorie în toate facultăţile. El zicea că: "Această imperioasă necesitate trebuie susţinută în primul rând de studenţimea medicinistă, ea fiind necesară pentru formarea caracterelor, pentru dobândirea unei stări fizice pe care să se poată rezema efortul intelectual (...)".

- Latinii au sintetizat perfect tot ceea ce au spus atâţia oameni de vază: "Mens sana in corpore sano", aceasta fiind chiar deviza sportului. Totuşi, bănuiesc că sunt şi facultăţi sibiene unde este încurajat sportul.

- Bineînţeles. Deşi, conform celor spuse undeva mai sus, se putea reduce numărul de ore de la 112 la 84, la facultăţi precum cele de Teologie, Ştiinţe politice, Drept, planul de învăţământ nu s-a modificat. Decanii respectivelor facultăţi dau dovadă de înţelepciune.

- În anii trecuţi aţi organizat competiţii pentru studenţi. Aţi renunţat?

- Nici vorbă. Primăvara sunt întreceri între facultăţi, iarna avem întâlnirea bilaterală cu studenţii Academiei Trupelor Terestre.

- Eu, unul, sper că va veni şi vremea când cei care ne conduc îşi vor da seama că, vorba lui Marţial, "Non est vivere, sed valere, vita". (Nu-i totul să trăieşti, ci să fii sănătos", iar ca să fii sănătos, trebuie să faci sport). N.I. DOBRA
www.matiu.ro
Vive Les MISERABLES !!
User avatar
Posts: 1421
Joined: 13.09.2006 15:29
Location: Sibiu
PostPosted: 28.10.2006 00:38
Super mishto ideea baieti...felicitari :D :D super tare...sper sa va faceti timp sa ajungeti si pe la noi prin liceu cat de curand (noica - fostul sanitar-)...inca odata felicitari, le meritati pe deplin 8)
ptr. cei 3 paraziti intestinali: banica, grigoras, olaru :toilet_claw:
_________________________________________________
:worship: Peter Schomers 4ever! :worship:
_________________________________________________
http://autumnhowls.blogspot.com/ - am bloagã, deci exist :D
http://masa-cavalerilor-rotunzi.blogspot.com/
User avatar
Posts: 2386
Joined: 14.04.2006 11:55
Location: Sibiu
PostPosted: 30.10.2006 13:33
Sa abandonat acest proiect sau doar sa amanat?
Huidu, trei morti, scapa oricum/Enache face puscarie pentru un pumn!
Next

Return to Initiative suporteri

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron