Sibiul.ro   |  CSU FANS   |  Facebook CSU Fans   |  CHAT   |  CSU Sibiu   |  FRBaschet   |  totalbaschet   |  DAbaschet   |  24 secunde   |  NBA   |  eurobasket

Discutii generale juniori

User avatar
Posts: 191
Joined: 22.03.2006 15:13
Location: Sibiu, Brasov
PostPosted: 12.02.2010 14:16
Salutare tuturor celor care iubesc baschet-ul. Revin pe forum (desi nu am lipsit decat prin faptul ca nu am mai postat), cu o propunere pentru un topic, care din punctul meu de vedere este in continuare neglijat, desi initiativele asociatiei sunt indreptate nu rareori catre acest aspect. BASCHET-UL LA NIVEL JUVENIL. De fapt este chiar unul dintre motivele infiintarii acestui forum: sa promovam baschet-ul in randul copiilor.
Cred ca a sosit momentul sa inaintam in acest subiect. Tocmai de aceea, promovarea aici mi se pare oportuna, prin simplul fapt ca mai nimeni nu stie despre ce meciuri au echipele de juniori din Sibiu, ce turnee, ce jucatori de mare perspectiva avem (sau nu), ce se face sau ce s-ar putea face pentru juniori. E destul de greu sa cresti jucatori valorosi in propia pepiniera. E mult mai simplu sa aducem de "afara". Cred ca e momentul sa ne implicam in viitorul nostru pana la urma. Ca si comparatie, Clujul are 24 (douazeci si patru de cluburi pentru juniori) si asta se vede prin fenomenul (baschetbalistic) ce se petrece acolo. La fel Timisoara, Arad, Galati !!!!! .......chiar si la Medias. Tot ca si comparatie, Brasovul a inteles ca juniorii proprii sunt viitorul si a inceput de 3 ani o investitie masiva in copii, ajungand ca in acest an, bugetul pentru echipele de copii sa fie daca nu mai mare, cel putin egal cu cel al echipei de divizia A !!!!!!!!!!!!!.
E mare pacat de faptul ca foarte putina lume cunoaste faptul ca,in sfarsit, dupa 20 de ani (Alex Kovacs a fost ultimul), SIBIUL ARE REPREZENTANTI LA ECHIPELE NATIONALE DE JUNIORI. Interesant nu?
CRISTI GAINAR de la CSS Sibiu - prof. Geta Martinescu la U14 si MARINCA EDY fost la CSU Sibiu (actalmente la CSU Cuadripol Brasov)prof Sandu Rubint si Cornel Alecu (si el fost la CSU Sibiu) la U13. Tot aici, ca si junior care are loc oricand in lotul national de U16 (cu putina implicare din partea clubului) este si Luci Manitiu de la prof. Sandu Rubint, poate cel mai valoros shoot-er din categoria sa din tara.
Ca sa nu para reclama (desi pare) la ceea ce vreau sa realizez impreuna cu Chioru (subiect la care o sa revin pe final), vreau sa va transmit celor interesati, cluburile de baschet unde pot sa-si inscrie copii sau fratii sau surorile sau.......... Asadar in municipiul Sibiu, pentru moment avem asa:
- CSU SIBIU - doar masculin-prof. Sandu Rubint: initiere si juniori U9, U10,U12, U13, U14, U15, U16. prof. Catalin Vulc: juniori U17, U18
- CSS SIBIU - feminin si masculin - prof. Geta Martinescu, Attila Kincsesz, Bogdan Spanu, Luci Negru, Calin Anton initiere si juniori U9,U10,U12,U13,U14,U15,U16,U17,U18
- SCOALA DE BASCHET a lui Ghiury Grunvald, impreuna cu Reggie, initiere.( sper sa nu gresesc, cred ca se cheama "ALL STAR" - DACA GRESESC, REGGIE TE ROG CORECTEAZA.)

Incepand cu data de 15 martie 2010, sper sa finalizam lucrarile la sala de baschet pe care o am in proiect impreuna cu Chioru (pt cei care nu stiu sau au uitat - Alex Kovacs). Proiectul este foarte ambitios si chiar va fi o pepiniera pentru baschetul Sibian si nu numai. Adica vom avea sala noastra pentru antrenamente zilnice (in vacantele copiilor chiar si doua pe zi), organizare de turnee oficiale sau amicale............ Pregatirea cu copii o vom face dupa un program ferm,stabilit apriori, dupa lectii luate de la sarbi. Initial, vom avea cateva grupe,atat masculin cat si feminin astfel:
GRUPA 1 - copii de 5 ani
GRUPA 2 - copii de 6 ani
GRUPA 3 - copii de 7 ani
GRUPA 4 - copii de 8 ani
GRUPA 5 - copii de 9 ani
Pe langa acestea, la aceleasi categorii de varsta si sexe, tot cu aceeasi data, vom incepe si cu initierea pentru VOLEI - prof. Horia Vulcu.

Ambitiile noastre sunt mari, la fel si viitorul. Reducand Business-plan-ul, in 4 ani vrem sa fim campioni nationali cu cel doua grupe din cele de mai sus sau cu cele care vor urma. Ca dovada de implicare, m-am lasat de tot ceea ce faceam pana acum, pentru a ma putea dedica total proiectului (inclusiv serviciul platit). Ca si viitor (nu foarte indepartat), clubul va avea si sectii de handbal, fotbal, tenis de camp, tenis de masa..... Baschet-ul oricum va ramane rege.
Si tot ca sa nu para ca vrem sa atragem la noi la club cat mai multi copii, va las si datele de contact unde ne veti putea gasi si primii informatii suplimentare.

0744-199422 Chioru (Alex Kovacs)
0756-647014 si 0735-172369 Cobra ( Dragos Floarea)
sau cobralau2001@yahoo.com


In alta ordine de idei dar cu aceeasi substanta, in Sala Transilvania, are loc turneul de calificare rezervat juniorilor 2 la Handbal masculin. Turneul a inceput de astazi (12.02.2010), continua maine si duminica, Sibiul fiindreprezentat cu brio de juniorii de la CSS Sibiu. Programul meciurilor este afisat la intrarea din spate a salii, unele meciuri avand loc chiar inainte si dupa meciul CSU -Dinamo.

Duminica, 14.02.2010, turneul de handbal se inceie in jurul orelor 13.30, iar de la ora aceea, incep meciurile de juniori U14, U16 si U18 la baschet masculin, cu reprezentare bineinteles a echipelor CSU SIBIU. ASA CA, DE LA ORA 13.30, PREZENTA OBLIGATORIE IN SALA TRANSILVANIA. Puteti vedea cateva meciuri tari si analiza valoarea echipelor noastre de juniori.

Juniorii lui Sandu Rubint la categoria U14, vor avea o sarcina aproape imposibila in fata celor de la CSU Cuadripol Brasov, echipa ce are in componenta 4 copii de la loturile nationale de U12, U13 si U14 (unul dintre ei chiar sibian). Meciul va incepe in jurul orelor 13.30-14 si personal nu stiu cu cine o sa tin mai mult, avand in vedere circumstantele atenuante: Iubesc CSU Sibiu si juniorii lor, insa la bv joaca un sibian pe numele meu.

Urmatorul meci este destul de dificil pentru cei de la U16, in compania celor de la Pitesti, echipa foarte mobila si bine organizata, insa sa speram ca cei de la CSU vor putea sa le tina piept. Aveti ocazia sa vedeti la treaba cel mai bun shoot-er din tara, atat in meciul de la U16 cat si la U18.


Ce este ferm stabilit deocamdata, la Sibiu vor avea loc doua turnee
de calificare in fazele superioare.
Daca e de interes acest topic, o sa incerc sa va tin la curent cu ce se intampla la juniori si cand sunt meciuri programate la Sibiu

26-28 februarie
TURNEU DE CALIFICARE PENTRU JUNIORI U14 MASCULIN
Aici avem doua reprezentante: CSU Sibiu si CSS Sibiu
Ca si calificate dupa "sezonul regular" din aceasta grupa, sunt Cuadripol Brasov si PH Cluj. Meciul direct dintre ele va fi foarte interesant si plin de ambitie cum au fost si cele din grupa.
Sandu beneficiaza de o ecipa cu care a plecat la drum acum mai bine de trei ani si incet incet, progresul este remarcabil, copii jucand din ce in ce mai bine. Sper sa putem fi multi la sala sa-i putem ajuta sa se califice pentru grupa a doua valorica.

05-07 martie 2010- sala CSS
TURNEU DE CALIFICARE PENTRU JUNIORI U16 MASCULIN
Si aici ne bazam pe meciuri faine cu cei de la CSU si CSS.


Oricum, va astept duminica la Sala Transilvania. Cred ca si juniorii merita incurajati. Poate putem sa atragem si altii la meciuri si implicit sa practice (in paralel cu sarea de mare nu se poate, asta fiind o alternativa sanatoasa).

Poate ca ar fi interesant sa publicati si in revista meciurile juniorilor si chiar interviuri cu ei. Ar fi interesant si foarte benefic pentru ei.
Poate ca si jurnalistii de sport din Sibiu ar trebui sa o faca.

Ca si exemplu, acum doua saptamani, la Brasov, a avut loc un turneu de minifotbal in sala pt. copii nascuti intre anii 1999 si 2003. Au participat in jur de 85 de echipe din toata tara, printre care Academia Hagi, Popescu..... Sibiul, dupa cate stiu eu a fost reprezentat de CSS Sibiu si Interstar. Acestia din urma, cat am vazut eu, dupa primele grupe, stateau chiar bine. Mai departe nu mai am idee, insa este o idee pt jurnalisti.

" De cand eram mic, am vrut sa ma fac mare"
User avatar
Posts: 749
Joined: 27.04.2006 13:31
PostPosted: 12.02.2010 15:22
Bravo Cobra te felicit pentru initiativa si curaj si va urez mult sucees.
Ca si o parere personala o actiune pe care o poate face asociatia desi procesul este anevoios si necesita ca "multe usi sa se deschida" si toti "boii de la caruta" sa traga in aceeasi directie as propune sa reluam proiectul lasat balta acum ceva vreme cu panourile de baschet in fiecare cartier. Este foarte clar ca succesul celor 4 panouri de la transilvania este unul mare chiar multi juniori din cei enumerati de tine pot sa zic ca au crescut prin exercitiu in acea locatie probabil ca daca am avea cate o locatie ca aceasta in majoritatea daca nu toate cartierele aria de selectie privind juniorii ar fii mult mai mare iar aceste locatii pot servi si ca mijloc de pregatire vara cand copii de obicei nu fac antrenamente.
Stiu ca este usor de vorbit si greu daca nu foarte greu de facut dar luati-o ca o parere..
User avatar
Posts: 191
Joined: 22.03.2006 15:13
Location: Sibiu, Brasov
PostPosted: 12.02.2010 15:50
Vreau sa te corectez cypress vizavi de faptul ca vara copii nu fac antrenamente. Nu fac antrenamente in Sibiu. Inca. Noi ne propunem sa avem cate doua pe zi in perioadele de vacanta ( acasa sau in alte locatii). Deci ceva profesionist. Vizavi de panourile de care vorbesti,
daca ma gandesc bine, la ele juniorii nostrii intradevar ai dreptate ca s-au antrenat mai mult decat in salile de sport.
User avatar
Posts: 318
Joined: 24.03.2009 14:47
Location: Sibiu
PostPosted: 12.02.2010 21:24
Un proiect interesant care poate le da copiilor un plus de motivatie, majoritatea juniorilor de basket din Sibiu fiind deja resemnati cu ideea ca din clasa a 11-a isi i-au adio de la antrenamente etc.
Mi se pare o mica exagerare cu cel mai bun shooter din tara, suna mai bine "printre cei mai buni" si a doua oara nu sa specificat la varsta sa!! :P
Asta cum ca se antreneaza la panourile de la sala Transilvania mai mult ca in sala de antrenament, iarasi este o prostie, cu totii stim ca nu e prea placut sa te joci pe biskuiti si la panouri mai joase decat cele obijnuite dar totusi este ceva decat nimic!! Is curios cand vom vedea si noi in Sibiu ce vezi de ex in Pitesti, unde in cartiere marginase sunt terenuri amenajate in spatele blocurilor, si nu unul-doua, nenumarate... + ca la noi in Sibiu si in curtile scolilor unde sunt panouri sunt ori o poarta imensa ori un gardian care te scoate afara sau chiar da telefoane prin alte locuri ...
Multa bafta si numai reusite in ceea ce va propuneti!!
"Masele nu pot distinge exact cine le apãrã interesele ºi cine împiedicã realizarea acestora"
"E greu sa fi om!! Cel mai usor este sã fi canalie dar ºi pentru asa ceva îþi trebuie har"
"În vremuri ale minciunii universale, a spune adevãrul este un act revoluþionar"
"Cineva poate zâmbi ºi zâmbi întruna ºi sã fie un miºel"
"Cele nevãzute se pot vedea prin cele vãzute"
"Prietenul adevãrat, la nevoie se cunoaºte"
User avatar
Posts: 191
Joined: 22.03.2006 15:13
Location: Sibiu, Brasov
PostPosted: 14.02.2010 13:15
Sper ca ne vedem cat mai multi la Transilvania, azi incepand ora 13.30. Cel putin la meciul 2, echipa lui Sandu U16 are mare nevoie de sustinerea noastra. Meciul cu pitestiul e foate greu, dar cu o buna concentrare, se poate castiga.
User avatar
Posts: 354
Joined: 07.10.2007 12:43
PostPosted: 15.02.2010 08:15
ceva rezultate din meciurile de ieri?
User avatar
Posts: 1267
Joined: 25.04.2006 12:21
Location: Sibiu
PostPosted: 15.02.2010 08:30
La U-14 am pierdut, la U-16 am pierdut, iar la U-18 am reusit sa castigam
User avatar
Posts: 3084
Joined: 09.11.2005 12:46
Location: Sibiu si imprejurimi (pe o raza de 400 km :) )
PostPosted: 15.02.2010 08:33
Foarte interesant subiectul, Cobra. Din pacate nu a avut cine sa ne tina la curent cu aceste lucruri pana acum. Speram sa ne tii tu la curent si poate si altii avizati despre rezultatele juniorilor.

Posts: 1416
Joined: 19.05.2006 23:29
PostPosted: 15.02.2010 15:38
ceva despre locatia salii?oricum felicitari cobra,vad ca nu te-ai lasat pina nu ai reusit
User avatar
Posts: 942
Joined: 24.04.2007 23:49
Location: sibiu
PostPosted: 16.02.2010 01:26
varutzu wrote:ceva despre locatia salii?oricum felicitari cobra,vad ca nu te-ai lasat pina nu ai reusit


se joaca in sala transilvania
http://www.flickr.com/photos/34567649@N07/

http://www.rounite.com/ romania simply surprising

"Exista ceva mai greu de suportat decat frigul, foamea si intunericul, e rusinea fata de propria lasitate" Vasile Gogea, 20 decembrie 1989
User avatar
Posts: 191
Joined: 22.03.2006 15:13
Location: Sibiu, Brasov
PostPosted: 16.02.2010 12:19
sunt in discutii foarte avansate cu primaria si directia judeteana de sport Sibiu, care ne sprijina. Avem trei variante pentru locatie, insa va pot comunica verdictul doar pe sfarsitul saptamanii viitoare. Cert este faptul ca vom avea parchet in sala. Cu conditia sa adun toti banii pentru toate cele necesare (mingi, ochelari, jaloane, tabela, panouri mobile reglabile..............in total ne costa cam 18.000 euro cu montatul parchetului cu tot), o sa incepem in jurul datei de 15 martie (eu spun ca o sa reusim).

Vizavi de meciurile juniorilor, o sa incer sa ma documentez si pentru jocurile care nu mai sunt in interesul meu direct (CSU Cuadripol Brasov ma intereseaza acum)

Pentru a putea ramane obiectiv si sa nu credeti cumva ca CSU Sibiu nu ma intereseaza in continuare, o sa intervin pe forum saptamana asta cu toate rezultatele de pana acum ale grupelor din care fac parte juniorii Sibiului (si nu numai).

Duminica din pacate nu am reusit sa vad decat meciul de la U14, unde Sibiul progreseaza vizibil, subiectiv fiind, pe fondul oboselii celor de la brasov dupa doua saptamani de cantonamenta . Daca in tur, diferenta a fost de cam 100 (una suta) de puncte, acum aceasta a fost de 40 parca.

O sa revin cu informatii, mai ales cele despre competitiile juniorilor.


Hai CSU
User avatar
Posts: 191
Joined: 22.03.2006 15:13
Location: Sibiu, Brasov
PostPosted: 17.02.2010 11:22
Abordarea fata de juniori


CSU Cuadripol Braşov - Declaraţii Dan Calancea şi Marius Fetti după meciul cu Gaz Metan Mediaş

Marius Fetti, director sportiv al echipei de baschet CSU Municipal Cuadripol Braşov: "Suntem nemulţumiţi de maniera de arbitraj din ultimul timp, dar în acest meci s-a întrecut limita. Am depus azi un memoriu către F.R.B. în care am cerut să fie analizat meciul, iar arbitrii să fie traşi la răspundere. Nu îmi găsesc cuvintele care să exprime nemulţumirea şi supărarea. Arbitrii aceştia şi-au bătut joc de munca unor tineri, le-au tăiat toată ambiţia şi curajul."
Dan Calancea, antrenor principal CSU Cuadripol Municipal Braşov: "Nu doresc să comentez arbitrjul. Sunt mulţumit de prestaţia jucătorilor mei în această partidă. Am apărat foarte bine pick&roll-ul, totuşi am fost bătuţi în situaţiile de 1 la 1 cu mare uşurinţă în unele momente. Am cerut jucătorilor care se apără la Titus şi la Mitchell să nu joace "on the line" şi să joace "up the line", dar şi aici au fost câteva nesincronizări. Dacă în continuare vom fi concentraţi pe tot parcursul jocului, în ambele faze, sunt convins că în returul acestui campionat vom putea învinge foarte multe echipe.

Pe lângă echipa de seniori şi pepiniera noastră ne aduce o mulţime de satisfacţii, iar din punctul meu de vedere în acest moment acesta este cel mai important lucru.

Întreg stuff-ul tehnic am avut un maraton baschetbalistic în acest weekend, vineri ne-am deplasat la Cluj, unde la U14 masculin am întâlnit formaţia PH care a învins meritat la câteva puncte(felicitări antrenorului Horia Pascu, un antrenor de perspectivă). Sâmbătă am avut meciul de diviziaA, după care duminică de dimineaţă am jucat cu U16 masculin la Odorheiul Secuiesc unde am învins categoric, iar după amiază la orele 14 am jucat la Medias cu U13 feminin(antrenor Dan Popa, un alt antrenor de perspectivă).

Sunt convins că la nivel de juniori CSU Municipal Cuadripol Braşov va fi prezentă la toate turneele finale din acest an(U12, U13, U14,U15, U16, U20) iar mulţi dintre aceşti tineri baschetbalişti, componenţi ai loturilor naţionale ale României, în scurt timp vor fi şi componenţi ai divzionarei A la CSU. De altfel pariul meu este că în 5-6 ani, CSU Braspv va avea 15 jucători români din această pepinieră.

Cred că acesta e cel mai important lucru înainte de ceea ce se întâmplă pe prima scenă baschetbalistică românească. Acest segment juvenil trebuie tratat cu maximă seriozitate.

În luna decembrie la turnetul internaţional din Bucureşti, selecţionata Bucureştiului a reuşit să învingă o echipă din Serbia, iar naţională României U13 a învins naţionala similară a Macedoniei. Dacă nu se va lucra cum trebuie cu aceşti copii, peste 2-3 ani, aceste echipe vor pierde la diferenţe de 40-50 de puncte. Asta este una dintre cele mai importante probleme ale baschetului românesc în opinia mea."


18 Ianuarie 2010 / Alex Oprescu

http://www.numaibaschet.ro/articole/art ... tan-Medias
User avatar
Posts: 191
Joined: 22.03.2006 15:13
Location: Sibiu, Brasov
PostPosted: 17.02.2010 16:08
Aici e programul primei faze a campionatului la categoriile U14, U16 si U18 masculin si feminin.
User avatar
Posts: 191
Joined: 22.03.2006 15:13
Location: Sibiu, Brasov
PostPosted: 17.02.2010 16:09
Aici e programul primei faze a campionatului la categoriile U14, U16 si U18 masculin si feminin

http://www.frbaschet.ro/articole/art/1712
User avatar
Posts: 191
Joined: 22.03.2006 15:13
Location: Sibiu, Brasov
PostPosted: 26.02.2010 13:44
Din cauza unor proceduri, nu putem incepe activitatea in cadrul clubului de baschet pt juniori pe care il fac cu Chioru, decat in jurul datei de 01 aprilie si nu la 15 martie asa cum ne doream.
Ma repet si aici, primaria si consiliul judetean, chiar ne sprijina (nu neaparat financiar, dar cum poate mai bine)
Next

Return to Juniori

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron