ro

en

de


*** FRB a anulat sezonul competitional 2019-2020. *** FRB a anulat sezonul competitional 2019-2020. *** FRB a anulat sezonul competitional 2019-2020. *** FRB a anulat sezonul competitional 2019-2020. *** FRB a anulat sezonul competitional 2019-2020. ***


WRAcademy

Regulament Streetball Zilele Baschetului 2013

 Streetball Zilele baschetului Sibiu 2013

Categorii

- JUNIOR: au acces jucătorii născuţi după data de 01.01.1995

- OPEN: au acces toţi jucătorii indiferent de data naşterii

1. Echipe si jucători

1.1. O echipă este definită ca o entitate creată pe baza unui e-mail trimis pe adresa forum@csufans.ro (numele echipei, numele jucătorilor şi categoria de vârstă). Fiecare echipă este formată din minim trei jucători şi o rezervă opţională. Jocul poate începe şi poate fi terminat în minim doi jucători. Echipele pot fi alcătuite fie din jucători de acelaşi gen sau pot fi mixte.

1.2. Un jucător se poate înscrie în competiţie într-o singură echipă în cadrul campionatului de streetball. Nu se acceptă niciun fel de modificare a componenţei echipelor pe parcursul celor 3 zile de turneu. Orice echipa se poate inscrie in competitie pe baza unui mail trimis la adresa de e-mail forum@csufans.ro. Acesta trebuie trimis pana la data de 22.08.2013, ora 16:00.

1.3. Fiecare membru al echipei trebuie să completeze formularul de înscriere, declarația pe propria răspundere şi să semneze foaia de arbitraj.

1.4. Se numeşte jucător profesionist, jucătorul care a fost legitimat pe durata ultimului an competiţional la o echipa de Divizia A sau alt nivel competiţional profesionist (jucător în alte campionate decât cel românesc etc). În componenţa unei echipe este permis doar un singur jucător profesionist.

1.5. Fiecare jucător va avea asupra sa în momentul înscrierii în competiţie şi pe toată durata competiţiei un act de identitate valabil (buletin de identitate/carte de identitate/paşaport/permis de conducere/certificat de naştere).

1.6. Fiecare jucător trebuie să semneze FORMULARUL DE ÎNSCRIERE şi DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE.

2. Sistemul de desfăşurare

2.1. În funcţie de numărul echipelor înscrise, se vor constitui grupe sau fiecare echipă dintr-o anumită categorie va juca, pe rând, cu celelalte echipe din aceeaşi categorie.

2.2. Vor exista 6 categorii, astfel: Open (indiferent de varsta), U18-masculin, U18-feminin, U 16-feminin, U 14-masculin, U 12-masculin. Drept reper, vârsta fiecărui jucător se va considera la data de 01.08.2013.

2.3. În cazul sistemului grupă, din fiecare grupă se vor califica mai departe primele două echipe din clasament.

2.4 In cazul in care la o categorie de varsta se vor inscrie mai putin de 3 echipe, exista posibilitatea ca acestea sa fie repartizate la categoria de varsta imediat superioara. Acest lucru va fi confirmat vineri 23.08, odata cu comunicarea programului meciurilor.

3. Regulile de joc

3.1. Regulamentul de desfăşurare se bazează pe regulamentul jocului de baschet, adaptat la condiţiile de competiţie în aer liber.

3.2. Schimbările sunt permise în număr nelimitat, dar numai atunci când mingea nu este în joc.

3.3. Echipa care va începe partida va fi determinată prin tragere la sorţi.

3.4. Se va schimba posesia mingii după fiecare coş marcat.

3.5. După fiecare recuperare defensivă, echipa aflată în posesia mingii va trebui să scoată mingea în spatele liniei de 3 puncte prin dribling sau pasă. În cazul în care echipa care realizează recuperarea defensivă alege să finalizeze cu aruncare fără să scoată mingea în spatele liniei de 3 puncte, jocul se va întrerupe şi va fi reluat de la centrul terenului de către echipa care a realizat recuperarea defensivă.

3.6. Mingea va fi întotdeauna repusă în joc de echipa care are posesia de la centrul terenului cu minge de control (pasa la coechipier).

3.7. Fiecare coş marcat va conta 1 punct. Coşurile marcate din spatele liniei de 6,75 m vor conta 2 puncte. Fiecare fault pe aruncare va fi penalizat cu o aruncare de la linia de aruncări libere, cu excepţia faulturilor pe aruncare din spatele liniei de 6,75 m pentru care se vor acorda două aruncări libere.

3.8. Fiecare fault, după al 4-lea acumulat de o singură echipă va fi penalizat cu o aruncare de la linia de aruncări libere. În cazul unui coş cu fault se vor contabiliza pe foaia de joc coşul marcat, precum şi faultul.

3.9. Aruncările libere se urmăresc. După fiecare aruncare ratată sau aruncare liberă ratată:

3.9.1. În cazul în care echipa aflată în atac recuperează mingea, aceasta poate ataca coşul fără a mai scoate mingea în exteriorul semicercului de 6,75 m.

3.9.2. În cazul în care echipa aflată în apărare recuperează mingea, aceasta trebuie să scoată mingea în zona din exteriorul semicercului de 6,75 m şi numai după aceea poate ataca coşul.

3.10. Mingea este considerată în exteriorul semicercului de 6,75 m când jucătorul aflat în posesie are ambele picioare în afara semicercului de 6,75 m.

3.11. Orice fault cu caracter intenţionat şi/sau orice lovire dură a adversarului, certificate de monitor, duc automat la o aruncare liberă pentru cel faultat şi posesia mingii. În cazul în care jucătorul faultat este în incapacitate de a executa aruncarea, oricare dintre membrii echipei poate executa lovitura liberă.

3.12. Dupa fiecare intercepţie, minge pierdută, etc: Dacă se întamplă în interiorul semicercului de 6,75 m, mingea trebuie scoasă în exteriorul acestuia înainte de a ataca coşul.

3.13. Echipa câştigătoare a unui meci va fi desemnată echipa care va ajunge prima la 15 puncte sau echipa aflată în avantaj după 15 minute de joc. În caz de egalitate după 15 minute de joc, echipa câştigătoare va fi desemnată după o repriză de prelungiri în care se va juca până la 3 puncte marcate, fără limită de timp.

3.14. Principiul de bază este spectacolul sportiv. De aceea va funcţiona o regulă nescrisă de 30 de secunde care va putea fi aplicată de monitorul terenului şi care va penaliza echipa care trage de timp prin pierderea posesiei.

3.15. Fiecare echipă are dreptul la un time-out de 40 de secunde în fiecare meci. Pe durata time-out-ului, ca şi pe durata meciului, cronometrul nu va fi întrerupt, cu excepţia ultimelor 3 minute ale partidei.

4. Sancţiuni

4.1. Programările meciurilor vor fi întocmai respectate, orice întârziere ducând la pierderea meciului de către echipa în cauză cu scorul de 0 la 11. Dacă ambele echipe depăşesc ora de începere a partidei, vor fi ambele penalizate cu pierderea meciului.

4.2. În cazul în care un component al unei echipe solicită sancţionarea echipei adverse pentru o abatere de joc, iar componenţii echipei adverse nu sunt de acord, meciul se întrerupe doar prin intervenţia monitorului, în caz contrar faza de joc va continua. Abaterile împotriva echipei adverse pot fi solicitate doar de către jucătorii aflaţi în teren.

4.3. Monitorul terenului va interveni şi va decide doar în momentul în care apar neînţelegeri între componenţii celor 2 echipe. El poate sancţiona un jucător cu fault tehnic în cazul în care comportamentul acestuia este unul care depăşeşte limitele unui comportament civilizat, caz în care echipa adversă va beneficia de o aruncare liberă şi de posesia mingii.

4.4. Orice act de violenţă/comportament huliganic/comportament antisportiv sau care contravine principiului de fair-play, indiferent de motiv, va conduce la eliminarea din competiţie a jucătorului şi/sau echipei/echipelor în cauză. Meciul se va considera nul în cazul în care ambele echipe sunt descalificate, sau câştigat cu scorul de 11 la 0 de echipa care nu a fost eliminată pe motiv disciplinar.

5. Generalităţi

5.1. Echipele au obligaţia de a rămâne la terenuri pe durata desfăşurării competiţiei, astfel ca orice schimbare de ultim moment datorată diverselor probleme ce pot apărea în programarea meciurilor să nu surprindă echipele.

5.2. Singurul motiv care poate duce la nerespectarea orelor de disputare a meciurilor în afara de cel organizatoric, este de ordin meteorologic.

5.3. Suporterii îşi pot încuraja favoriţii numai din zona delimitată special pentru acest scop. Pe durata meciurilor este interzisă pătrunderea sau rămânerea pe terenul de joc a altor persoane decât jucătorii care au programat un meci în acel moment.

5.4. Organizatorii își rezervă dreptul de a stabili formatul competițional în funcție de numărul de echipe înscrise. Acesta va fi publicat la o zi după finalizarea înscrierilor.

5.5. Echipele au obligaţia de a fi prezente pe teren cu cel puțin 30 minute înainte de ora programată a meciurilor.

5.6. Programul complet al competiţiei va fi disponibil pe site-ul www.csufans.ro.

 

csufans/07.08.2013

NOTA: Continutul website-ului https://www.csufans.ro este destinat exclusiv informarii publice. Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in limita a 250 de cuvinte. In aceste cazuri, in mod obligatoriu, trebuie citata sursa informatiei, cu link catre site.

Este interzisa folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana, autor, articol, afisarea de anunturi publicitare, jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervam dreptul de a cenzura, sterge integral sau interzicerea dreptului de a posta, prin banarea / blocarea IP-ului dvs daca nu folositi un limbaj adecvat. CSUFANS.RO nu raspunde pentru continutul postat de utilizatori in rubrica de comentarii, aceasta responsabilitate revine integral autorului comentariului.

Afisari: 10139

Adauga un comentariu

Numele *:


Email *:


Website :

Comentariul tau :
Cod de verificare:
->Clasament Liga Nationala de Baschet Masculin

Loc Club P
1 CSU Sibiu 0
2 U BT Cluj 0
3 Steaua Bucuresti 0
4 CSM Oradea 0
5 Dinamo Bucuresti 0
6 SCM Timisoara 0
7 BCM U Pitesti 0
8 SCMU Craiova 0


CSU Fans Magazin

CSU Fans Magazin