ro

en

de


*** FRB a anulat sezonul competitional 2019-2020. *** FRB a anulat sezonul competitional 2019-2020. *** FRB a anulat sezonul competitional 2019-2020. *** FRB a anulat sezonul competitional 2019-2020. *** FRB a anulat sezonul competitional 2019-2020. ***


WRAcademy

Comunicat de presa

Comunicat de presa

 Fanii sibieni sesizează Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării după evenimentele de sâmbătă de la Tg. Mureş

   Asociația suporterilor sibieni, “Al 6-lea jucător”, a depus mai multe sesizări cu privire la evenimentele regretabile de sâmbătă de la Tg. Mureș, atunci când peste 150 de fani sibieni nu au fost lăsați să intre în Sala Polivalentă din Tg. Mureș, unde se desfășura meciul cu numărul 4 dintre echipa din localitate și BC CSU Sibiu, contând pentru calificarea în semifinalele Ligii Naționale la Baschet Masculin.

Astfel, Asociația “Al 6-lea jucător” a depus sesizări împotriva clubului organizator, după cum urmează:

  • Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării cu privire la modul discriminatoriu prin care organizatorii meciului dintre BC Mureș Tg. Mureș și BC CSU Sibiu de sâmbătă, 22 aprilie 2017, au înțeles să permită accesul în sală doar celor ce prezentau o Carte de Identitate cu domiciliul în Tg. Mureș, sibienii nefiind lăsați să intre pentru a-și susține echipa favorită. Conform Ordonanței nr. 137 din 31 august 2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare (cap. 1, art. 1, lit. e, vi), orice cetățean român are dreptul de a lua parte, în condiții de egalitate, la activități culturale și sportive. Cerem pe această cale sancționarea BC Mureș Tg. Mureș conform prevederilor legale.

  • Federației Române de Baschet căreia i se cere efectuarea unui control asupra organizării meciului în cauză şi, de asemenea, aplicarea pctelor 1.4.3 și 1.20 din cadrul Regulamentului general de organizare al competițiilor de baschet, secțiunea Sancțiuni, respectiv sancționarea Clubului din Tg. Mureş cu amendă 100 EUR și suspendare pentru 2 (două) până la 5 (cinci) etape pentru acte de violență, respectiv aplicarea unei amenzi între 1000 EUR până la 2000 EUR și/sau suspendare 6-12 luni a oficialului clubului BC Mureș Tg. Mureș ce a agresat verbal (trivialităţi, înjurături) spectatorii adversari. Conform aceluiași Regulament, aceste fapte trebuie în mod obligatoriu să fie aduse la cunoștința Comisiei Naţionale împotriva violenţei în sport, de către FRB.

  • Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Mureș, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor privind nerespectarea programului de funcționare a casieriilor din incinta Sălii Polivalente din Tg. Mureș. Deşi la caserie se anunţa printr-un afiş că se vor vinde bilete începând cu orele 19:00, aceasta nu a mai fost deschisă urmând ca la 19:30 fanii sibieni să fie anunţaţi că nu se mai găsesc deloc bilete.

De asemenea, se cere sancționarea clubului organizator cu amendă de la 10.000 lei la 30.000 lei, conform Art. 26, lit. 1, pctul. b din legea nr. 4/2008 actualizată. Această sancțiune este prevăzută pentru nerespectarea obligațiilor prevăzute la cap. II, Art. 10, pctul 2, lit. L - Pentru efectuarea accesului spectatorilor în arena sportivă, organizatorul de competiţii sau jocuri sportive are obligaţia să emită documente de acces şi în situaţia în care se permite intrarea gratuită a tuturor spectatorilor sau doar a unor categorii de suporteri. Clubul organizator a permis accesul multor spectatori fără a elibera documente de acces, chiar dacă acest lucru a fost cerut în repetate rânduri de către fanii sibieni. Fanii sibieni nu au avut acces la aciziționarea de bilete.

  • Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș căruia i se cere sancționarea clubului organizator pentru nerespectarea Cap. I, Art. 1, lit. I din legea nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive. Mai exact, accesul în Sala Polivalentă a fost permis fără un control corporal preventiv şi al bagajelor în scopul prevenirii introducerii în locurile de desfășurare a competiției sau a jocului sportiv a obiectelor și materialelor interzise la deținere.

Reamintim faptul că sâmbătă, 22 aprilie 2017, unui grup de aproximativ 150 de sibieni nu le-a fost permis accesul, fără nici o explicație, în Sala Polivalentă din Târgul Mureș, pentru a asista la meciul de baschet masculine dintre BC Mureș Tg. Mureș și BC CSU Sibiu.

Organizatorul acestei competiții sportive, clubul BC Mureș Tg. Mureș, a încercat să nu permită sibienilor prezenți la Tg. Mureș să își achiziționeze bilete de acces la meci, schimbând de mai multe ori programul de funcționare al casieriilor din incinta sălii, până la momentul începerii meciului, atunci când le-a fost comunicat acestora că nu mai sunt bilete disponibile. Cu toate acestea, Sala Polivalentă avea nenumărate locuri libere și după începerea meciului de baschet. Mai mult, mureșenii au putut cumpăra bilete de acces pe baza Cărții de Identitate care să demonstreze că locuiesc în Tg. Mureș, faptă discriminatorie ce încalcă dreptul cetățenilor de a lua parte, în condiții de egalitate, la activități culturale și sportive.

Accesul sibienilor în incinta sălii a fost posibil doar în pauza mare a meciului, la insistențele jandarmilor delegați pentru a urmări buna desfășurare a meciului de baschet. Asociația suporterilor sibieni, “Al 6-lea jucător”, dorește să mulțumească pe această cale firmei de pază și Jandarmeriei prezente la fața locului, pentru profesionalismul arătat.

După aceste evenimente, reprezentanții BC CSU Sibiu au ținut să își exprime solidaritatea cu toți cei care au fost tratați într-un mod total nepotrivit la Tg. Mureș: “ne estre greu să înțelegem de ce suporterii sibieni au fost tinuți în afara arenei sportive de către organizatori, în condițiile în care, în sală erau foarte multe locuri libere. Conducerea BC CSU Sibiu consideră că acest tratamament rușinos nu face deloc cinste clubului organizator BC Mureș Tg. Mureș.“

Asociația “Al 6-lea jucător”/24.04.2017

NOTA: Continutul website-ului https://www.csufans.ro este destinat exclusiv informarii publice. Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in limita a 250 de cuvinte. In aceste cazuri, in mod obligatoriu, trebuie citata sursa informatiei, cu link catre site.

Este interzisa folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana, autor, articol, afisarea de anunturi publicitare, jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervam dreptul de a cenzura, sterge integral sau interzicerea dreptului de a posta, prin banarea / blocarea IP-ului dvs daca nu folositi un limbaj adecvat. CSUFANS.RO nu raspunde pentru continutul postat de utilizatori in rubrica de comentarii, aceasta responsabilitate revine integral autorului comentariului.

Afisari: 4653

Adauga un comentariu

Numele *:


Email *:


Website :

Comentariul tau :
Cod de verificare:
->
Suporter CSU ( 24.04.2017 10:56 )
Dupa toata situatia aceasta la care am luat si eu parte imi doresc un singur lucru ca atunci cand galeria de la Mures va intra in Sala Transilvania noi toti si in special galeria CSU sa ii aplaude si sa ingropam aceasta tensiune nedorita. Suporterii mureseni nu au nici o vina fata de evenimentele de la Mures. Trebuie sa aratam, in special copiilor din Sala Transilvania, ca putem si suntem civilizati. Hai CSU Sibiu

BCM ( 24.04.2017 11:13 )
@Suporter CSU
Jos palaria pentru tine!

Claudiu ( 24.04.2017 11:47 )
Suporterii BC Mures nu au nici o vina.
Pentru tot ce s-a intamplat, responsabili sunt OFICIALII CLUBULUI BC MURES.

Ifg ( 24.04.2017 11:48 )
Tocmai de aceea s-a hotărât sa primească 60 de bilete ei nu sunt vinovați deși nu am văzut pe niciunul sa pună o vorba buna la conducătorii lor.

Mihai ( 24.04.2017 02:07 )
Suntem un grup de iubitori de baschet de calitate din Cluj-Napoca care impeuna cu fanii din Sibiu am stat in fata salii de la ora 17:00 dupa ce contactasem casieria din Mures de vineri si ni s-a spus ca putem lua bilete la orele 19:00. Am fost tratati la fel neavand buletine de Mures.
Este nepermisa o astfel de atitudine !
Ne solidarizam cu Asociatia “Al 6-lea jucător” .

Mihai - Sibiu ( 24.04.2017 05:09 )
Comportamente de grota si Burkina-Faso!! Se pare ca mai avem tare mult de invatat, pana la a intelege ce inseamna sport si a sustine civilizat o echipa!! sa invatam sa respectam!! este UNICA solutie!!

IloveBasketball ( 24.04.2017 09:41 )
Buna seara.Fiind suporter BcMures in primul rand iubesc baschetul si echipa mea de suflet.Dar din pacate nu sunt cu conducerea si organizarea noastra...dar asta nu depinde de noi.Sper sa ne trezim odata ca organizare.Felicitari pentru Asociatia voastra de a va apara drepturiile.Maine sper intr-un meci civilizat...sa castige care e mai bun.

Clasament Liga Nationala de Baschet Masculin

Loc Club P
1 CSU Sibiu 0
2 U BT Cluj 0
3 Steaua Bucuresti 0
4 CSM Oradea 0
5 Dinamo Bucuresti 0
6 SCM Timisoara 0
7 BCM U Pitesti 0
8 SCMU Craiova 0


CSU Fans Magazin

CSU Fans Magazin