ro

en

de


*** FRB a anulat sezonul competitional 2019-2020. *** FRB a anulat sezonul competitional 2019-2020. *** FRB a anulat sezonul competitional 2019-2020. *** FRB a anulat sezonul competitional 2019-2020. *** FRB a anulat sezonul competitional 2019-2020. ***


WRAcademy

Asociația “Al 6-lea jucător” solicită o anchetă din partea FRB

Asociația “Al 6-lea jucător” solicită o anchetă din partea FRB

Comunicat de presă
Sibiu, 1 iunie 2018

Asociația “Al 6-lea jucător” solicită o anchetă din partea Federației Române de Baschet, în urma meciurilor disputate de echipa BC CSU Sibiu, la Oradea.

Asociația “Al 6-lea jucător”, în calitate de reprezentant al suporterilor BC CSU Sibiu, consideră tratamentul la care au fost supuși susținătorii sibieni prezenți la meciurile din deplasare drept abuziv și incitator. FRB trebuie să ia măsuri, astfel încât incidentele de acest fel să nu se mai repete, indiferent de meci sau sala în care se joacă.

Concret, cei aproximativ 100 de suporteri sibieni care au susținut echipa BC CSU Sibiu în Arena Antonio Alexe din Oradea, la meciurile din 25 și 27 mai, reclamă următoarele abuzuri:

1.      Discriminarea în raport cu suporterii echipei gazdă. Galeriei sibiene i-a fost interzis accesul în sală cu orice fel de materiale specifice – a fost obligată să abandoneze la intrare bannerele, tobele și steagurile în culorile BC CSU Sibiu, în condițiile în care acestea sunt permise de regulamentul FRB iar susținătorii orădeni au fost acceptaţi inclusiv cu suport sonor, boxe și vuvuzele, interzise de RGOCB al FRB, art 23.44, alin. a

2.      Controlul excesiv din partea firmei de pază angajate să asigure ordinea la cele două meciuri. Suporterii sibieni au fost supuși unor controale corporale riguroase și intimidante, deși nu au refuzat și nu au opus rezistență în prealabil. De asemenea, nu au fost găsite obiecte interzise asupra suporterilor sibieni, ceea ce denotă reaua intenție din partea organizatorilor vizavi de galeria BC CSU Sibiu.

3.      Legitimarea și scoaterea abuzivă din sală a unor suporteri sibieni. Șase persoane care au făcut deplasarea de la Sibiu au fost legitimate de către Jandarmerie și scoase din sală, atât înainte de începerea partidei, cât și în timpul meciurilor. Reprezentanții autorităților nu au motivat gestul lor decât prin faptul că aceste persoane ar fi “suspecte”.

4.      Indulgența cu care firma de pază și Jandarmeria au îngăduit mesajele reprobabile, incitatoare, ale galeriei adverse. Printre mesajele afișate s-au numărat "Mizeria trece... / Neuronii nu se mai divid", "Nu mai bine mergeați la fotbal?" și "Viața la sat trăită pe viu / Niște ciobani... așa-i la Sibiu" (foto în atașament). Permisivitatea cu acest gen de mesaje, care, considerăm noi, nu au ce să caute într-o sală de baschet, denotă un tratament inegal față de cele două galerii prezente la meci.

   Asociația Al 6-lea Jucător înțelege pe deplin regulile pe care suporterii trebuie să le respecte într-o sală de baschet și face eforturi permanente pentru conștientizarea membrilor săi vizavi de aceste prevederi. Comportamentele îndoielnice din partea unora suporteri sibieni prezenți la meci nu au vreo scuză, în ciuda numeroaselor provocări din partea conducerii clubului orădean, a unora dintre suporterii orădeni sau a celor care asigurau ordinea în incinta sălii. Aceste comportamente nu au ce căuta într-o sală de sport, vom continua să milităm pentru eliminarea lor şi nici nu reprezintă conduita asumată, cu un efort colectiv de peste 12 ani, a susținătorilor BC CSU Sibiu.

    În acest context, solicităm Federației Române de Baschet demararea unei anchete și publicarea unui raport în legătură cu faptele consemnate, cât și luarea măsurilor care se impun atât împotriva clubului orădean cât şi a crainicului care, în repetate rânduri, a incitat publicul încălcând articolul 19.38, alineatele c şi f din RGOCB al FRB

   De asemenea, asigurăm fanii sibieni de sprijinul nostru şi pe cei orădeni îi invităm la fair-play deoarece considerăm că aceste fapte reprobabile nu caracterizează publicul orădean.

Asociația “Al 6-lea jucător” 

NOTA: Continutul website-ului https://www.csufans.ro este destinat exclusiv informarii publice. Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in limita a 250 de cuvinte. In aceste cazuri, in mod obligatoriu, trebuie citata sursa informatiei, cu link catre site.

Este interzisa folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana, autor, articol, afisarea de anunturi publicitare, jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervam dreptul de a cenzura, sterge integral sau interzicerea dreptului de a posta, prin banarea / blocarea IP-ului dvs daca nu folositi un limbaj adecvat. CSUFANS.RO nu raspunde pentru continutul postat de utilizatori in rubrica de comentarii, aceasta responsabilitate revine integral autorului comentariului.

Afisari: 3697

Adauga un comentariu

Numele *:


Email *:


Website :

Comentariul tau :
Cod de verificare:
->Clasament Liga Nationala de Baschet Masculin

Loc Club P
1 CSU Sibiu 0
2 U BT Cluj 0
3 Steaua Bucuresti 0
4 CSM Oradea 0
5 Dinamo Bucuresti 0
6 SCM Timisoara 0
7 BCM U Pitesti 0
8 SCMU Craiova 0


CSU Fans Magazin

CSU Fans Magazin